Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επίτιμος διδάκτορας ο Τσακαλώτος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος διδάκτορας ο Τσακαλώτος

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Ηπείρου αναγορεύτηκε την Τρίτη (29/5), σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Πρέβεζα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτές, ο δήμαρχος Πρέβεζας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φορείς και φοιτητές. «Για να δώσουμε εξηγήσεις πρέπει […]

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Ηπείρου αναγορεύτηκε την Τρίτη (29/5), σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Πρέβεζα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτές, ο δήμαρχος Πρέβεζας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φορείς και φοιτητές.

«Για να δώσουμε εξηγήσεις πρέπει να δούμε τις κοινωνικές ρίζες πριν την κρίση και μετά. Να απαντηθεί το ερώτημα τι είναι αυτό που δημιουργεί την ανισότητα. Την δεκαετία του 1950 και 1960 είχαμε την μεγαλύτερη περίοδο αύξησης του καπιταλισμού, μια τεράστια μείωση των ανισοτήτων και ο λόγος ήταν ότι εκτός από τα συνδικάτα υπήρχαν συλλογικότητες που μπορούσαν εκ των υστέρων να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της αγοράς», ανέφερε σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε ακόμα: Καμμένος από Λάρισα: Παραγωγός χώρα φυσικού αερίου η Ελλάδα

«Γιατί ενώ στην αρχική περίοδο οι βασικές χρηματοοικονομικές ροές ήταν μέσα από τα προγράμματα της Ευρώπης, άρχισαν οι πιέσεις καθώς υπήρχε διεύρυνση της Ε.Ε να υπάρχουν λιγότερα χρήματα από επίσημες ροές για την ανάπτυξη και πήγαμε σε ιδιωτικές ροές από τις Τράπεζες».

Και συνέχισε: «Άρα η Ελλάδα είχε δύο προβλήματα. Πρώτον δεν είχε την ικανότητα αυτές τις ροές να τις χρησιμοποιήσει στο μέγιστο σημείο και δεύτερον όταν έγιναν οι ιδιωτικές ροές πήγαν κερδοσκοπικές δραστηριότητες σε ακίνητα και σε πρότζεκτ που δεν είχαν πολύ μεγάλη αυξανόμενη θητεία. το λάθος είναι είτε να νομίζεις ότι το κράτος μπορεί να τα κάνει όλα, είτε δεν μπορεί να κάνει τίποτε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις