Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Bloomberg για capital controls: Τι προσπαθεί να δείξει η Ελλάδα;
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Bloomberg για capital controls: Τι προσπαθεί να δείξει η Ελλάδα;

Η κυβέρνηση «χρησιμοποιεί» τα capital controls για να δείξει πως οδεύει προς μια καλύτερη μέρα, μακριά από τη λιτότητα. Τουλάχιστον αυτό εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg, που σχολιάζει την κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε χαλάρωση των capital controls. «Η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη άρση των περιορισμών προκειμένου να πείσει τους επενδυτές ότι έχει αφήσει […]

Η κυβέρνηση «χρησιμοποιεί» τα capital controls για να δείξει πως οδεύει προς μια καλύτερη μέρα, μακριά από τη λιτότητα.

Τουλάχιστον αυτό εκτιμά το πρακτορείο Bloomberg, που σχολιάζει την κίνηση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει σε χαλάρωση των capital controls.

«Η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη άρση των περιορισμών προκειμένου να πείσει τους επενδυτές ότι έχει αφήσει πίσω της την κρίση», σημειώνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

«Την ώρα που σε Ιταλία και Ισπανία ξυπνούν μνήμες της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για έξοδο από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο», σημειώνει το πρακτορείο, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Capital controls: Έρχεται νέα χαλάρωση – Αλλάζει το όριο αναλήψεων

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε για πολύ καιρό στο επίκεντρο της οικονομικής καταιγίδας που έπληξε την Ευρωζώνη, προχώρησε σε νέα χαλάρωση των capital controls την Πέμπτη, με τους νέους κανόνες να τίθενται σε ισχύ από τις 4 Ιουνίου».

«Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη άρση των capital controls, προκειμένου να πείσει τους επενδυτές πως έχει αφήσει πίσω της την κρίση», καταλήγει το Bloomberg.

Πώς και πότε θα πληρωθεί ο νέος ΕΝΦΙΑ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις