Με τη δράση κυκλωμάτων καταπατητών συνδέεται το σκάνδαλο με τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική και Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προέκυψαν ενδείξεις για ανάμειξη κρατικών αξιωματούχων σε απόπειρα αποχαρακτηρισμού και καταπάτησης των καμένων εκτάσεων. Διαβάστε ακόμα: Άγνωστοι κακοποίησαν, χτύπησαν και λήστεψαν τουρίστρια […]
Με τη δράση κυκλωμάτων καταπατητών συνδέεται το σκάνδαλο με τις περυσινές καταστροφικές πυρκαγιές σε Ανατολική Αττική και Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η πολύμηνη έρευνα της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προέκυψαν ενδείξεις για ανάμειξη κρατικών αξιωματούχων σε απόπειρα αποχαρακτηρισμού και καταπάτησης των καμένων εκτάσεων.
Διαβάστε ακόμα:
Άγνωστοι κακοποίησαν, χτύπησαν και λήστεψαν τουρίστρια
Στη Ζάκυνθο, όπου το περυσινό καλοκαίρι σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 167 δασικές πυρκαγιές, ο εισαγγελέας του νησιού παρήγγειλε πριν από ένα μήνα νέα έρευνα, προκειμένου –όπως αναφέρουν πηγές από το νησί– να αποκαλυφθεί σε όλο το εύρος του το δίκτυο των καταπατητών που λυμαίνεται το νησί.
Το διάστημα που ακολούθησε, η ΔΑΕΕ πραγματοποίησε μυστική έρευνα για τα δύο περιστατικά και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε άρση απορρήτου σε κινητά τηλέφωνα υπόπτων.
Κατά πληροφορίες, προέκυψαν ισχυρά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η φωτιά μπήκε σκόπιμα προκειμένου να αποχαρακτηριστούν και στη συνέχεια να καταπατηθούν ιδιωτικές εκτάσεις, που όμως ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές.
Στο πλαίσιο της έρευνας, μάλιστα, εντοπίστηκαν έγγραφα με ημερομηνία μεταγενέστερη της πυρκαγιάς, τα οποία επιχειρούσαν να πιστοποιήσουν ότι το πευκοδάσος δεν κάηκε την 31η Ιουλίου του 2017 αλλά είχε καταστραφεί από πυρκαγιά περίπου μία δεκαετία νωρίτερα.