Βολές από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών δέχεται το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που τροποποιεί τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά την επεξεργασία των προωθούμενων ρυθμίσεων από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής οι φορείς κατήγγειλαν ότι η ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να ελέγξει τις διαδικασίες, ώστε να προωθεί τα δικά της στελέχη τις […]
Βολές από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών δέχεται το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που τροποποιεί τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατά την επεξεργασία των προωθούμενων ρυθμίσεων από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής οι φορείς κατήγγειλαν ότι η ηγεσία του υπουργείου επιχειρεί να ελέγξει τις διαδικασίες, ώστε να προωθεί τα δικά της στελέχη τις νευραλγικές θέσεις.
Διαβάστε ακόμα:
«Θέμα ημερών» η λύση στο Σκοπιανό
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θανάσης Κικίνης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ακολουθεί «την τακτική: να προαχθούν οι δικές μας επιλογές» ενώ για την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε:
«Το Προεδρικό Διάταγμα δεν είχε τιμωρητικό χαρακτήρα» ωστόσο παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για απολύσεις.
Οι εκπρόσωποι των σχολικών συμβούλων που πλήττονται από τα προωθούμενες ρυθμίσεις ανέφεραν ότι το σχέδιο νόμου οδηγεί «στην απαξίωση των σχολικών συμβούλων, καθώς το νέο σύστημα επιλογής είναι άδικο και μη αξιοκρατικό».
Ο κ. Βασίλης Φερφύρης του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις νέες διατάξεις ενώ και ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος των Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών εξήγησε πως είναι «απαράδεκτος» και «αναξιοπρεπής» ο τρόπος στελέχωσης των ΔΕΥΠ.