Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ανησυχεί την Αθήνα η απελευθέρωση των “8” – Σφοδρή αντίδραση Άγκυρας
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ανησυχεί την Αθήνα η απελευθέρωση των “8” – Σφοδρή αντίδραση Άγκυρας

Πολιτικό χάος προκαλεί η απελευθέρωση των τεσσάρων τελευταίων Tούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Η αντίδραση της Άγκυρας ξέφυγε, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να προχωρά σε πολύ σκληρές δηλώσεις. Οι 8 Τούρκοι, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι πλέον ελεύθεροι. «Η […]

Πολιτικό χάος προκαλεί η απελευθέρωση των τεσσάρων τελευταίων Tούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η αντίδραση της Άγκυρας ξέφυγε, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να προχωρά σε πολύ σκληρές δηλώσεις.

Οι 8 Τούρκοι, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι πλέον ελεύθεροι.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία.

Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Νομίζαμε ότι ο κ. Τσίπρας θα κρατούσε τον λόγο του και θα επέστρεφε τους οχτώ πραξικοπηματίες. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση».

Δείτε ακόμη: Ο Ερντογάν θέλει τις ψήφους των Κούρδων

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε!»

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά των «8» λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

“Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε”.

Απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι 4

Στα τέλη Μαΐου απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Και οι 8 αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, βρίσκονται σε οίκημα εντός Αττικής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο απαγωγής τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Η απελευθέρωση των αξιωματικών έρχεται μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του υπουργείου μεταναστευτικής πολίτικης.

Οι αξιωματικοί σχεδιάζουν  να φύγουν από την χώρα, όταν τους χορηγηθεί άσυλo και έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα χαρτιά που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Ωστόσο, μέχρι τότε όλοι θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης.

Πάνω από 100 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την προστασία τους, ανάμεσά τους και αρκετοί ελεύθεροι σκοπευτές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις