Η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό καρύδα είναι αυτή του Άκη Πετρετζίκη και μας άνοιξε την όρεξη για παγωτό! Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και τον εύκολο χρόνο παρασκευής για να έχετε πάντα τέλειο παγωτό στην κατάψυξη σας. 1 λοβό βανίλιας 400 γρ. κρέμα καρύδας 100 γρ. οργανική ζάχαρη, κρυσταλλική 45 γρ. βούτυρο […]
Η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό καρύδα είναι αυτή του Άκη Πετρετζίκη και μας άνοιξε την όρεξη για παγωτό!
Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και τον εύκολο χρόνο παρασκευής για να έχετε πάντα τέλειο παγωτό στην κατάψυξη σας.
1 λοβό βανίλιας
400 γρ. κρέμα καρύδας
100 γρ. οργανική ζάχαρη, κρυσταλλική
45 γρ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε ακόμα:
Το Facebook δεν είναι πια ο βασιλιάς των social media
Για το σερβίρισμα
- χωνάκια
- ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια της.
Τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και το χτυπάμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την απαλή και λεία υφή του παγωτού.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη καλύπτοντάς το με μία μεμβράνη.
Ανά μία ώρα, βγάζουμε το μείγμα, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη (αν θέλουμε, μπορούμε αντί για το μίξερ να ανακατεύουμε το παγωτό με ένα κουτάλι, αλλά δεν θα γίνει τόσο αφράτο).
Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).
Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.