Αφράτα cupcakes για τους λάτρεις του λεμονιού

PLUS

Αφράτα cupcakes για τους λάτρεις του λεμονιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Μια συνταγή για αφράτα cupcakes για τους λάτρεις του λεμονιού Οι μαγειρικές οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη για cupcakes με λεμόνι και frosting λεμονιού είναι πανεύκολες. Με χρόνο εκτέλεσης είκοσι λεπτά και χρόνο ψησίματος άλλα τριάντα, βγαίνουν 12 cupcakes που θα καταναλώσεις με την πρώτη. Υλικά Για τα cupcakes 270 γρ. αλεύρι 1/2 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. μπέικιν […]

08.06.2018 | 10:00

Μια συνταγή για αφράτα cupcakes για τους λάτρεις του λεμονιού

Οι μαγειρικές οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη για cupcakes με λεμόνι και frosting λεμονιού είναι πανεύκολες.

Με χρόνο εκτέλεσης είκοσι λεπτά και χρόνο ψησίματος άλλα τριάντα, βγαίνουν 12 cupcakes που θα καταναλώσεις με την πρώτη.

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 270 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 150 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Για το frosting

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λιμοντσέλο ή άλλο λικέρ με λεμόνι
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη

Διαβάστε ακόμα: Η συνταγή που ψάχνεις για αυγοφέτες με μέλι

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός για να αφρατέψουν λίγο και να ομογενοποιηθούν.
  • Έπειτα ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  • Παίρνουμε μία φόρμα για 12 muffins και τα ειδικά χαρτάκια τα οποία τοποθετούμε στις θήκες της φόρμας.
  • Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και γεμίζουμε κατά τα 3/4 του ύψους τους τα χαρτάκια και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Στα 15 λεπτά γυρίζουμε το ταψί το πίσω μπρος για να ψήθούν ομοιόμορφα τα κέικ.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν καλά πριν τα στολίσουμε με το frosting.

Για το frosting

  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα και 4 κ.σ. λιμοντσέλο.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία ώστε να πάρει μια βράση το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα, αφαιρούμε το μείγμα από το κατσαρολάκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ομογενοποιηθούν για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το κρύο μείγμα με τη σοκολάτα. Καθαρίσουμε τα πλαϊνά και τον κάδο του μίξερ με μια σπάτουλα για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε στριφογυριστά κάθε cupcake με αρκετό μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού πάνω από τα cupcakes.
Exit mobile version