Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Αν ο Καμμένος θεωρεί μείζον ζήτημα το Σκοπιανό, έπρεπε να είχε αποχωρήσει”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αν ο Καμμένος θεωρεί μείζον ζήτημα το Σκοπιανό, έπρεπε να είχε αποχωρήσει”

Για το Σκοπιανό και τη θέση του Πάνου Καμμένου μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα. «Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο συμπλήρωσε: «Αν, πραγματικά, θεωρεί ότι […]

Για το Σκοπιανό και τη θέση του Πάνου Καμμένου μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραγκούνης, τονίζοντας πως στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο συμπλήρωσε: «Αν, πραγματικά, θεωρεί ότι το Σκοπιανό είναι ένα μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να έχει ήδη να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, σχολίασε ότι η μόνη ενημέρωση προέρχεται από «τα σκοπιανά ΜΜΕ και τον φίλιο προς την κυβέρνηση Τύπο» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι σοβαρή η στάση αυτή, δείχνει ότι χειρίζονται το ευαίσθητο εθνικό θέμα με πολύ επιπόλαιο τρόπο και ελπίζω να μην μας κοστίσει.

Καμμένος: Οι απειλές έχουν κόστος και η Τουρκία θα το πληρώσει

Ζητήσαμε επανειλημμένα από τον κ. Κοτζιά να μας ενημερώσει για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων, ότι ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία και απάντηση δεν λάβαμε».

Σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι: «η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που, ενώ ανήκει τυπικά στους δυτικούς θεσμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά φέρεται με άλλο τρόπο. Το ΝΑΤΟ και η Δυτική Συμμαχία, τελικά, θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και σταθεροποιητικά στις αστάθμητες ενέργειες της Τουρκίας».

Κικίλιας: Τα επιχειρήματα Κοτζιά «προσομοιάζουν» με αυτά της άλλης πλευράς

«Τώρα βέβαια η κυβέρνηση εν μέσω αυτής της επικίνδυνης κατάστασης μπερδεύει τα χωρικά ύδατα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους γείτονες, το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα πράγματα».

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ο κ. Καραγκούνης, εκτίμησε: «Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντας αυτή τη στιγμή» και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι «η πολιτική Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη ενός ακόμη μνημονίου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις