Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τετ-α-τετ Μέρκελ με Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τετ-α-τετ Μέρκελ με Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος

Τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο όσο αφορά στο ελληνικό χρέος. Το κρίσιμο τετ-α-τετ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ γίνεται στο περιθώριο των συναντήσεων της καγκελαρίου της Γερμανίας με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Διεθνής Οργάνωση Εργασίας). Θυμίζουμε πως ο […]

Τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο όσο αφορά στο ελληνικό χρέος.

Το κρίσιμο τετ-α-τετ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ γίνεται στο περιθώριο των συναντήσεων της καγκελαρίου της Γερμανίας με τους επικεφαλής των πέντε μεγάλων οικονομικών θεσμών (ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και Διεθνής Οργάνωση Εργασίας).

Θυμίζουμε πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα: Le Monde: Εκπέμπει «SOS» για την Ελλάδα

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε πριν από λίγες ημέρες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο.

«Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», προσέθεσε.

Στόχος να γεφυρωθούν οι διαφορές των ευρωπαϊκών θεσμών με το Ταμείο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις