Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε την απόλυτη συνταγή για καλοκαιρινό σουφλέ και έκανε την διαφορά, κάνοντας πρωταγωνίστρια την φράουλα και όχι την κλασική σοκολάτα! Συστατικά: 500 γρ. φράουλες 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη + έξτρα για τις φόρμες 2 κ.σ. κoρν φλάουρ 1 κ.σ. νερό 5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου 1 πρέζα αλάτι 50 γρ. ζάχαρη […]
Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε την απόλυτη συνταγή για καλοκαιρινό σουφλέ και έκανε την διαφορά, κάνοντας πρωταγωνίστρια την φράουλα και όχι την κλασική σοκολάτα!
Συστατικά:
500 γρ. φράουλες
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη + έξτρα για τις φόρμες
2 κ.σ. κoρν φλάουρ
1 κ.σ. νερό
5 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
παγωτό βανίλια
φράουλες, κομμένες
Διαβάζουμε ακόμα:
Η διατροφή «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ, τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές περνάμε τον πουρέ από ένα σουρωτήρι πιέζοντας στο τέλος με μια σπάτουλα ώστε να περάσει όσο περισσότερος γίνεται. Το σουρωτήρι πρέπει να έχει μικρές τρύπες και να είναι αρκετά πυκνό ώστε να αφήνει να περνάει ο πουρές αλλά όχι τα σποράκια από τις φράουλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ώστε να έχουμε στο τέλος 250 γρ. πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ φράουλας και τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργηθεί μία απαλή πάστα.
Μόλις ο πουρές φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την πάστα από το κορν φλάουρ σιγά σιγά μέσα στον πουρέ.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει ξανά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Διαβάστε ακόμα:
Τρεις «υγιεινές» τροφές που δεν κάνουν καλό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε τα ασπράδια μέσα σε ένα καθαρό κάδο μίξερ, πρoσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείος και απαλός. Προσθέτουμε λίγο από το μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του αυγού, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά και με προσοχή ώστε να μη χάσουμε τον όγκο από τη μαρέγκα.
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο τα φορμάκια για σουφλέ.
Πασπαλίζουμε με λίγο κρυσταλλική ζάχαρη τη βάση και τις άκρες.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα φορμάκια μέχρι πάνω και στρώνουμε με ένα μαχαίρι ώστε να γίνει λείο.
Τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό και με τις κομμένες φράουλες.