Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΔΕ: Δικαστές και δικηγόροι εναντίον Κοντόνη
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ: Δικαστές και δικηγόροι εναντίον Κοντόνη

Μετά τους δικηγόρους, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι το «υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγγειλε την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής» χωρίς «καμία ακρόαση, συζήτηση, ούτε καν ενημέρωση […]

Μετά τους δικηγόρους, οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αντιδρούν στην εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει ότι το «υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγγειλε την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την δημιουργία δύο νέων Πρωτοδικείων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής» χωρίς «καμία ακρόαση, συζήτηση, ούτε καν ενημέρωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Διαβάστε ακόμα:

Η Αστυνομία «προειδοποιεί» τον Ρουβίκωνα

Και καταγγέλει την απόφαση ως στερουμένης «νοήματος στην παρούσα φάση», αλλά και κονδυλίων, ενώ σήμερα στην ουσία με χρήματα δικαστών και δικηγόρων μπορεί και λειτουργεί το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η ίδρυση δύο νέων μεγάλων Πρωτοδικείων στην Αττική, συνεχίζουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, «προϋποθέτει την διάθεση τεράστιων κονδυλίων για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις