Υπέροχα, σπιτικά παγωτίνια βανίλιας με αμύγδαλα και επικάλυψη σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή. Υλικά συνταγής Για το παγωτό βανίλιας: 1 Morfat Creamy 1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml) 1 γάλα εβαπορέ (400 ml) 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας 1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) αμύγδαλα, καβουρδισμένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ φράουλα […]
Υπέροχα, σπιτικά παγωτίνια βανίλιας με αμύγδαλα και επικάλυψη σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή.
Υλικά συνταγής
Για το παγωτό βανίλιας:
1 Morfat Creamy
1 ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
1 γάλα εβαπορέ (400 ml)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανίλιας
1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) αμύγδαλα, καβουρδισμένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια
Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ φράουλα
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
100 ml ηλιέλαιο (1/2 φλ. τσαγιού)
Εκτέλεση συνταγής
Για το παγωτό βανίλιας
Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat Creamy για 10 λ. Προσθέτετε τη βανίλια, το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ και συνεχίζετε το χτύπημα για 9 λ ακόμα. Ρίχνετε τα αμύγδαλα και χτυπάτε για 1 λ ακόμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη για 30 λ.
Μετά τα 30 λ βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη, το μεταφέρετε στο κάδο του μίξερ και το ξαναχτυπάτε για άλλα 10 λ. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μακρόστενες φόρμες του κέικ (μιας χρήσης) γεμίζοντας μόνο 2 εκ. παγωτού. Στρώνετε την επιφάνειά τους και τις τοποθετείτε στη κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.
Η πιο γλυκιά «τρέλα» για μικρούς και μεγάλους
Αφού παγώσουν πολύ καλά, τις ξεφορμάρετε, σταδιακά, κόβετε το παγωτό σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα τοποθετείτε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώση. Τα βάζετε εκ νέου στη κατάψυξη για 1 ώρα ακόμα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ηλιέλαιο και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρείτε σταδιακά, λίγα λίγα, τα κομμένα παγωτίνια, τα καρφώνετε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και τα βουτάτε στη σοκολάτα για 1 δευτερόλεπτο. Τοποθετείτε το κάθε παγωτίνι πάνω σε λαδόκολλα. Αφαιρείτε την οδοντογλυφίδα προσεκτικά και τα τοποθετείτε πάλι στη κατάψυξη για 2 τουλάχιστον ώρες πριν σερβίρετε.
Must για το καλοκαίρι: Η νέα, φανταστική εκδοχή του τοστ
Σημείωση
Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με άλλους ξηρούς καρπούς αρεσκείας σας ή και να τους παραλείψετε.
Μερίδες: 80-90 τεμ.
Χρόνος: 40 λ + αναμονή ψύξης