Όταν αρχίζουν οι ζέστες, θέλουμε τουλάχιστον… ένα καρπούζι την ημέρα. Δροσερό, κρύο, κατακόκκινο. Ωστόσο κάποιοι προκειμένου να πωλούν πιο γρήγορα την παραγωγή τους, δεν τα αφήνουν να ωριμάσουν όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να φτάνει στο πιάτο μας, άγευστο. Υπάρχει ένα μικρό, αλλά σημαντικό μυστικό για να καταλάβεις αν το καρπούζι αξίζει τα χρήματά του. Αν […]
Όταν αρχίζουν οι ζέστες, θέλουμε τουλάχιστον… ένα καρπούζι την ημέρα. Δροσερό, κρύο, κατακόκκινο.
Ωστόσο κάποιοι προκειμένου να πωλούν πιο γρήγορα την παραγωγή τους, δεν τα αφήνουν να ωριμάσουν όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να φτάνει στο πιάτο μας, άγευστο.
Υπάρχει ένα μικρό, αλλά σημαντικό μυστικό για να καταλάβεις αν το καρπούζι αξίζει τα χρήματά του.
Αν παρατηρήσετε το κοτσάνι του καρπουζιού και δείτε ότι αυτό έχει ξεραθεί, τότε έχετε στα χέρια σας ένα γινωμένο, ζουμερό καρπούζι. Αν πάλι το κοτσάνι είναι ακόμα πρασινωπό, τότε μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα.
Πώς να ζεστάνεις την πίτσα, χωρίς να καταστραφεί
Εκτός βέβαια από το κοτσάνι υπάρχουν και άλλοι τρόποι.
Παρατηρήστε το σημείο στο οποίο ακουμπούσε πάνω στο χωράφι. Αν εκείνο το τμήμα του είναι κιτρινωπό τότε έχετε στα χέρια σας ένα γινωμένο καρπούζι.
Επιλέξτε ένα μετρίου μεγέθους καρπούζι που θα νιώσετε ότι είναι πιο βαρύ από ό,τι θα έπρεπε. Να ξέρετε πως τα πιο μακριά είναι τα αρσενικά. Τα πιο στρογγυλά είναι τα θηλυκά και είναι πιο γλυκά στην γεύση.