Τα μακαρόνια με τζατζίκι είναι σίγουρα ένας όχι και τόσο κοινός συνδυασμός. Με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όμως θα ξετρελαθείς. Με χρόνο εκτέλεσης μόλις 15 λεπτά και χρόνο ψησίματος 10 λεπτά, είναι ιδανική λύση για ένα τραπέζι μέχρι 4 άτομα. Υλικά Για το τζατζίκι 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί […]
Τα μακαρόνια με τζατζίκι είναι σίγουρα ένας όχι και τόσο κοινός συνδυασμός.
Με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όμως θα ξετρελαθείς. Με χρόνο εκτέλεσης μόλις 15 λεπτά και χρόνο ψησίματος 10 λεπτά, είναι ιδανική λύση για ένα τραπέζι μέχρι 4 άτομα.
Υλικά
Για το τζατζίκι
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
⅓ σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
1 αγγούρι
αλάτι
300 γρ. πένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
1 ντομάτα
άνηθο
πιπέρι
Διαβάστε ακόμα: Πώς να ζεστάνεις την πίτσα, χωρίς να καταστραφεί
Εκτέλεση
Για το τζατζίκι
Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξίδι (ή το μηλόξιδο).
Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Για τα ζυμαρικά
Κόβουμε και πετάμε τις δύο άκρες από το αγγούρι (τη φλούδα δεν την πειράζουμε). Με ένα μαχαίρι κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια 5 χιλ.
Παράλληλα, έχουμε βάλει σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει στη φωτιά, μέσα στο οποίο ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη αφού τα έχουμε λαδώσει ελαφρά.
Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τα ανακατεύουμε με το τζατζίκι.
Προσθέτουμε τα κυβάκια του αγγουριού και την ντομάτα, επίσης κομμένη σε κυβάκια 5 χιλ..
Γαρνίρουμε με τον άνηθο, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.