Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τριγμοί στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό – “Κατεβαίνουν” στο Σύνταγμα οι πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Τριγμοί στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό – “Κατεβαίνουν” στο Σύνταγμα οι πολίτες

Σήμερα η διαδήλωση στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό Από τις 10:00 οι Έλληνες θα διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία. Την ίδια ώρα, ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο, ενώ το Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται μπροστά σε «διάσπαση». Κάκιστο το κλίμα και στα Σκόπια. Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη […]

Σήμερα η διαδήλωση στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό

Από τις 10:00 οι Έλληνες θα διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία.

Την ίδια ώρα, ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο, ενώ το Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται μπροστά σε «διάσπαση».

Κάκιστο το κλίμα και στα Σκόπια.

Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη Βόρεια Μακεδονία ανοίγει σκληρά «μέτωπα».

Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων λένε μάλιστα ότι ξεκινούν έναν μαραθώνιο με στόχο να παραμείνουν έξω από τη Βουλή ως αύριο το βράδυ ζητώντας να μην περάσει η συμφωνία με τα Σκόπια.

Παράλληλα, ανάλογα με τον χρόνο συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ για την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες διοργανώνεται και νέα συγκέντρωση με στόχο την ματαίωση της υπογραφής. Για τις Πρέσπες το ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή στις 100:00 στο Πισοδέρι.

Ντιμιτρόφ: Άλλο η χώρα «Μακεδονία» κι άλλο η περιοχή της Ελλάδας

Διασπάσεις στο Κίνημα Αλλαγής;

Εντός Βουλής φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες δεν αφορούν στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αλλά στο Κίνημα Αλλαγής, ειδικά μετά τον σαφή διαχωρισμό του Σταύρου Θεοδωράκη από τη θέση της Φώφης Γεννηματά για τη συμφωνία.

Τα Σκόπια βρίσκονται σε διαρκή ένταση με διαδηλώσεις που διοργανώνονται κατά της συμφωνίας για αλλαγή του ονόματος, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή ρήξη με τον πρόεδρο Ιβανόφ.

Προς «διαζύγιο» Φώφη – Θεοδωράκης: «Μάλλον η τελευταία συνάντηση»

Η επίσκεψη του Σκοπιανού προέδρου στη Βουλγαρία έφερε εξελίξεις καθώς με την άρνηση του πρωθυπουργού της χώρας Μ. Μπορίσοφ να τον συναντήσει επί της ουσίας η Βουλγαρία πήρε θέση υπέρ της συμφωνίας, αν και τόνισε ότι δεν θέλει να παρέμβει στο εσωτερικό της χώρας.

Η Βουλγαρία ωστόσο στο παρελθόν έχει στηρίξει την σκληρή γραμμή του πρώην πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι και έτσι φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει και εκεί ένα ντόμινο αλλαγών.

«Πόλεμος» στα Σκόπια – Ιβάνοφ: Δεν υπογράφω – Ζάεφ: Απομονώσου (vid)

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί όλους τους Έλληνες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στην ίδια συγκέντρωση διαρκείας αναμένεται το Σάββατο, στις 20:00 το βράδυ, να μιλήσει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- μια εμβληματική προσωπικότητα.

Θεοδωράκης: Αλέξη, σου υπενθυμίζω πως πρέπει να ανησυχείς

Παράλληλα, η Επιτροπή προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

Σε κάλεσμά της μέσω του Facebook με τίτλο «Λεωφορεία για τις Πρέσπες», η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας «καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις