Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα ένταση στο συλλαλητήριο – Κροτίδες λάμψης, χημικά και ξύλο (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στο συλλαλητήριο – Κροτίδες λάμψης, χημικά και ξύλο (pics)

Νέα ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/6) στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε βίαιη απώθηση πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στη συμφωνία για τη νέα ονομασία της πΓΔΜ. Γύρω στις 19.30, αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αδειάσει […]

Νέα ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/6) στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε βίαιη απώθηση πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στη συμφωνία για τη νέα ονομασία της πΓΔΜ.

Γύρω στις 19.30, αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αδειάσει εντελώς η σκάλα που οδηγεί στην μπροστινή είσοδο της Βουλής και ο προαύλιος χώρος μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση – πρόκληση: Το «όχι» των Ελλήνων για το Μακεδονικό

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες απωθήθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, με αρκετούς να κατεβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος, καθώς η ατμόσφαιρα μπροστά από τη Βουλή είναι αποπνικτική λόγω των χημικών.

Μάλιστα, λίγο νωρίτερα, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με κλούβες της αστυνομίας να έχουν τοποθετηθεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπως φαίνεται στην athensvoice.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο έχει διακοπεί, όπως και στη λεωφόρο Αμαλίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις