Με το που κόβουμε το καρπούζι για να το σερβίρουμε, κάνουμε τον «σταυρό» μας να μην έχει πολλά κουκούτσια.
Διαφορετικά, θα … φτύνουμε από δω κι από κει, ή δεν θα φάμε καθόλου αφού θα το έχουμε καταστρέψει προσπαθώντας να αφαιρέσουμε τα κουκουτσάκια.
Κι όμως, έχετε ιδέα πόσο θρεπτικά είναι; Όχι.
Αυτά τα μικρά σποράκια αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Πιο συγκεκριμένα, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, της καρδιάς και των μεταβολικών λειτουργιών, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών.
Επίσης, περιέχουν μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα στο σώμα, αλλά και φυλλικού οξέως, το οποίο βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Άσε το χτύπημα: Ο σωστός τρόπος να καταλάβεις το καρπούζι
Αποτελεί μάλιστα και ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, δεδομένου ότι η ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.
Οι σπόροι καρπουζιού αποτελούν όμως και ένα εξαιρετικό σνακ, καθώς οι 22 θερμίδες που περιέχουν ανά χούφτα τους κάνουν ιδανικούς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Πώς μπορείς να τα καταναλώσεις
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις για 2-3 μέρες εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν. Μπορείς να τα απολαύσεις αντί για πασατέμπο.