Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μέρκελ για Ελλάδα: Πιστεύω ήρθε η στιγμή για το τελευταίο βήμα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μέρκελ για Ελλάδα: Πιστεύω ήρθε η στιγμή για το τελευταίο βήμα

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα γίνει το τελευταίο βήμα για το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Εμανουέλ Μακρόν, επεσήμανε ότι  όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων και θα είναι η σωστή στιγμή για μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης «Τώρα πιστεύω έχουμε τη χρονική στιγμή. […]

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα γίνει το τελευταίο βήμα για το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Εμανουέλ Μακρόν, επεσήμανε ότι  όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων και θα είναι η σωστή στιγμή για μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης

«Τώρα πιστεύω έχουμε τη χρονική στιγμή. Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε “τώρα πρέπει να καταστήσουμε την ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων”.

«Κληρονομιά» 721 δισ. τα κόκκινα δάνεια στην Ευρώπη

Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

Οι δηλώσεις έγιναν εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν σήμερα στο Βερολίνο και κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία προϋπολογισμού για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την υλοποίηση επενδύσεων, αλλά και για την άρση των αποκλίσεων ανάμεσα στα κράτη – μέλη. Στόχος είναι το μεγάλο αυτό βήμα να γίνει το 2021.

Η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια

Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί από κοινού από τη Γερμανία και τη Γαλλία στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα.

Μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους, τόνισε ακόμη η Μέρκελ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία Βερολίνου-Παρισιού για την εναρμόνιση του συστήματος φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα δύο υπουργεία Οικονομικών στο θέμα της τραπεζικής ένωσης.

Τόνισε ωστόσο ότι κάποιες χώρες χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να καταστεί δυνατή η σύγκλιση. «Η σύγκλιση στην ευρωζώνη δεν είναι ακόμη επαρκής», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εντός των ημερών η επόμενη συμφωνία για την Ελλάδα

Η Μέρκελ έκανε, τέλος, ειδική μνεία και στο μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη-μέλη. «Συμφωνήσαμε με τον Μακρόν ότι θέλουμε να μειώσουμε τις παράνομες προσφυγικές ροές» συμπλήρωσε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις