ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ε.Ε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ε.Ε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στα χέρια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία για φορολογουμένους με καταθέσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό. Συγκεκριμμένα τα στοιχεία έστειλαν στην Ελλάδα χώρες της Ε.Ε., στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών. Τα στοιχεία αυτά προωθούνται στον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο εξωτερικό, είτε πρόκειται […]

19.06.2018 | 14:23

Στα χέρια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία για φορολογουμένους με καταθέσεις και χρηματοοικονομικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμμένα τα στοιχεία έστειλαν στην Ελλάδα χώρες της Ε.Ε., στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Τα στοιχεία αυτά προωθούνται στον ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν δηλωθεί περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για ακίνητα, είτε για λογαριασμούς.

ΑΑΔΕ: «Φουσκωμένος» ο μέσος φόρος

Η ΑΑΔΕ πρόκειται να αποστείλει αυτές τις πληροφορίες στις ενδιαφερόμενες χώρες έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς της υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ λαμβάνει εντός του ίδιου διαστήματος αντίστοιχες πληροφορίες από δεκάδες δικαιοδοσίες για φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας (φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), γεγονός που αναμένεται να συμβάλει στον εντοπισμό τυχόν αδήλωτων στην Ελλάδα εισοδημάτων.

Η ΑΑΔΕ «τσιμπά» επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις

Αυτό θα βοηθήσει και στην ενίσχυση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και στην απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης.

Σχετικός συγκεντρωτικός πίνακας για τις δηλωτέες δικαιοδοσίες (δικαιοδοσίες για τις οποίες υποβάλλονται πληροφορίες) κατά το έτος 2018 βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

«Λαβράκια» έβγαλε η ΑΑΔΕ από τους φοροελέγχους

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η Καθημερινή, το νέο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών περιορίζει δραστικά τα περιθώρια να κρύψει κάποιος χρήματα, δεδομένου ότι μετέχουν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, ακόμα και εκείνες με παράδοση στην τραπεζική «διακριτικότητα» (Ελβετία από φέτος) και φορολογικοί παράδεισοι (Λιχτενστάιν, Κέιμαν, Μπαχάμες).

Exit mobile version