Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που αφορούν την χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι το ενδεχόμενο η ακτινοβολία τους να είναι επικίνδυνη για την άνθρωπο και φυσικά να συνδέεται με μορφές καρκίνου. Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα κινητά τηλέφωνα, άλλο τόσο επικίνδυνα γίνονται όταν κανείς συνηθίζει να τα κρατά μαζί του κοντά […]
Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που αφορούν την χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι το ενδεχόμενο η ακτινοβολία τους να είναι επικίνδυνη για την άνθρωπο και φυσικά να συνδέεται με μορφές καρκίνου.
Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι όσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα κινητά τηλέφωνα, άλλο τόσο επικίνδυνα γίνονται όταν κανείς συνηθίζει να τα κρατά μαζί του κοντά στο σώμα του σε τσέπες.
Επιχείλιος έρπης: Προσοχή στον ήλιο!
Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κακή συνήθεια γιατί κινδυνεύει η υγεία μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οι επιδράσεις στην υγεία περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές των λειτουργιών μάθησης και μνήμης.
Επίσης άμεσες επιπτώσεις με τη μορφή πονοκεφάλων, έλλειψης συγκέντρωσης, αϋπνίες, διαταραχές μνήμης, μείωση ανοσοποιητικού συστήματος αλλεργίες κ.τ.λ. αποτελούν καθημερινά συμπτώματα σε όσους έχουν την συνήθεια να κρατούν το κινητό διαρκώς κολλητά πάνω στο σώμα τους.
Δέκα ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε μια μέρα! (vid)
Αξίζει να αναφέρουμε πως έρευνες έδειξαν τεκμηριωμένα πως το να φοράς το κινητό στη περιοχή της λεκάνης (γοφούς) μπορεί να αποδυναμώσει την πυελική περιοχή.
Με την χρήση ακτινογραφίας όπως αυτή που χρησιμοποιείται για την διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με οστεοπόρωση, ερευνητές μέτρησαν την πυελική οστική μάζα σε 150 άνδρες που συνήθως κουβαλούσαν το κινητό στην ζώνη του παντελονιού τους.
«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τα βιντεοπαιχνίδια
Οι άντρες αυτοί είχαν απάνω τους το κινητό τους για περίπου 15 ώρες την ημέρα, και χρησιμοποιούσαν το κινητό για έξι χρόνια μέσο όρο. Οι ερευνητές βρήκαν, πως η οστική πυκνότητα είχε πέσει στην πλευρά του γοφού όπου κουβαλούσαν το κινητό, αυξάνοντας την πιθανότητα της οστικής μάζας να μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς απ΄ τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπουν τα κινητά.
Επίσης έρευνες έδειξαν πως η ακτινοβολία απ’τα κινητά επηρεάζει τον αριθμό σπερματοζωαρίων στους άντρες, καθώς και την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος.