Μια πειραματική μέθοδος χρησιμοποιεί τον καφέ για να ρυθμίσει το σάκχαρο. Όπως αναφέρει, ένας καφές μετά το φαγητό μπορεί στο μέλλον να είναι αρκετός για να ρυθμίσει σωστά το επίπεδο του σακχάρου σε έναν άνθρωπο με διαβήτη. Επιστήμονες στην Ελβετία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναπτύσσουν μια πρωτοποριακή μέθοδο. Διαβάστε ακόμα: Ο ρόλος του αλκοόλ στην εμφάνιση […]
Μια πειραματική μέθοδος χρησιμοποιεί τον καφέ για να ρυθμίσει το σάκχαρο.
Όπως αναφέρει, ένας καφές μετά το φαγητό μπορεί στο μέλλον να είναι αρκετός για να ρυθμίσει σωστά το επίπεδο του σακχάρου σε έναν άνθρωπο με διαβήτη.
Επιστήμονες στην Ελβετία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναπτύσσουν μια πρωτοποριακή μέθοδο.
Διαβάστε ακόμα: Ο ρόλος του αλκοόλ στην εμφάνιση καρκίνου
Δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένα κύτταρα, τα οποία εισάγονται στον οργανισμό και απελευθερώνουν ινσουλίνη, μόλις ανιχνεύσουν την παρουσία καφεΐνης.
Στη συνέχεια προσέθεσαν σε αυτά ένα υποδοχέα που πυροδοτεί την απελευθέρωση της από τα κύτταρα του παγκρέατος, όταν αντιληφθεί την παρουσία μορίων καφεΐνης στο σώμα.
Αφού τους έδωσαν καφέ με το φαγητό τους, διαπίστωσαν ότι όντως τα πειραματόζωα ήσαν πλέον σε θέση να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους τόσο καλά όσα τα ποντίκια που δεν είχαν διαβήτη.
Διαβάστε ακόμα: Κι όμως! Ο γάμος σε προστατεύει
«Είναι κάτι που μπορεί κανείς να ενσωματώσει πλήρως στον τρόπο ζωής του. Αρκεί να πιεις ένα καφέ ή ένα τσάι το πρωί, άλλο ένα μετά το μεσημεριανό φαγητό και ένα ακόμη μετά το δείπνο, ανάλογα με το πόση ινσουλίνη πρέπει να πάρεις προκειμένου να επαναφέρεις τη γλυκόζη στα κανονικά επίπεδα», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών.
Να σημειωθεί πως δεν είναι έτοιμο- ακόμα- για χρήση.