Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κατρούγκαλος – Παπαχριστόπουλος: “Μπορεί και να μην μειωθούν οι συντάξεις”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κατρούγκαλος – Παπαχριστόπουλος: “Μπορεί και να μην μειωθούν οι συντάξεις”

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέφερε το σενάριο οι συντάξεις να μην μειωθούν, όπως είναι προγραμματισμένο να γίνει από τον Ιανουάριο του 2019. Όπως είπε, όλα έγιναν κάτω από την πίεση του ΔΝΤ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αλλάζουν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ανέφερε πως ούτε το συνοδευτικό κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup επιβάλλει […]

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέφερε το σενάριο οι συντάξεις να μην μειωθούν, όπως είναι προγραμματισμένο να γίνει από τον Ιανουάριο του 2019.

Όπως είπε, όλα έγιναν κάτω από την πίεση του ΔΝΤ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αλλάζουν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ανέφερε πως ούτε το συνοδευτικό κείμενο της συμφωνίας του Eurogroup επιβάλλει εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων.

Μπαλάφας: Μη μιλάτε για αύξηση φόρου, απλά… μειώνεται το αφορολόγητο! (vid)

«Το συνοδευτικό κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται μόνο στην υποχρέωση μας να σεβαστούμε και να μην αναστρέψουμε θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Έχω πει στο παρελθόν ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς δεν είναι τμήμα του  ασφαλιστικού νόμου. Ήρθε ένα χρόνο μετά ως αποτέλεσμα εκβιασμού του ΔΝΤ το 2017, με επίκληση ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν ελλειμματικός και ότι δεν θα κατάφερνε η χώρα να πιάσει το πλεόνασμα.

Le Monde: Χάρη στο κουράγιο των Ελλήνων και του Τσίπρα επέζησε η χώρα
«Προδότες»: Προπηλάκισαν ξανά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Και τα δυο δεν ισχύουν Και στα δύο αυτά το ΔΝΤ αποδείχτηκε ότι δεν είχε δίκιο. Δεν ήταν θέμα της διαπραγμάτευσης και η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα θέματα πρέπει να ξανατεθούν. Όποιος διαβάσει τα έγγραφα του Eurogroup θα δει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για αυτά».

Όπως είπε, μετά το τέλος του μνημονίου στις 20 Αυγούστου η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να επαναδιαπραγματευθεί τη μείωση των συντάξεων, ασχέτως αν αυτή επικυρώθηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα που πριν από λίγες ημέρες ψηφίστηκε στη Βουλή.

ΝΔ: «Ως εδώ. Ντροπή και χλεύη για τον αδίστακτο υποκριτή»

«Το μεσοπρόθεσμο δεν θέτει νέους κανόνες, αποτυπώνει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις. Εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν τώρα ρυθμίσεις, ασφαλώς και υπάρχουν από το 2017, λέω όμως ότι μετά τον Αύγουστο, όταν δεν θα έχουμε τον ασφυκτικό κλοιό της εποπτείας των μνημονίων και θα είμαστε μόνοι μας στο να αποφασίσουμε πως θα καθορίσουμε τα μέσα για να εξυπηρετούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι, υπάρχει η δυνατότητα να επαναδιαπραγματευθούμε την μείωση των συντάξεων. Δεν απαγορεύεται από την απόφαση του Eurogroup.

Όλες οι περικοπές στις συντάξεις που φέρνει η συμφωνία
Συνταξιούχοι πεθαίνουν περιμένοντας τη σύνταξη!

Δεν το ψηφίσαμε ως αντικείμενο επιλογής όπως ήταν ο ασφαλιστικός νόμος, το κάναμε υπό τον εκβιασμό, αλλά οι εκβιασμοί δεν είναι για να μένουν».

Μάλιστα, όποιος στοιχηματίσει ότι θα μειωθούν σίγουρα οι συντάξεις, θα πρέπει να προσέξει πού θα βάλει τα λεφτά του, γιατί μπορεί να τα χάσει είπε.

Και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανέφερε πως από τον Αύγουστο και μετά το ΔΝΤ, που επέβαλε τη μείωση των συντάξεων, θα έχει διακοσμητικό ρόλο στη χώρα.

«Κάθε χρόνο θα περισσεύουν 4,8 δισ. ευρώ. Κρείττον του λαλείν το σιγάν. Καλό είναι τώρα να μη μιλάμε, η συμφωνία κλείνει στις 20 Αυγούστου. Λέω ευθαρσώς και ευθέως ότι αυτός που επέβαλε τα 2 μέτρα και τα ψηφίσαμε την μείωση των συντάξεων και το αφορολόγητο έχει όνομα και είναι το ΔΝΤ. Το Ταμείο από δω και πέρα θα έχει διακοσμητικό ρόλο και  θα πληρωθεί για αυτά που έχει δώσει. Σταματάω εδώ, ο νοών νοείτω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις