Το ‘κανε τελικά ο Ιβάνοφ: Δεν υπέγραψε τη συμφωνία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ‘κανε τελικά ο Ιβάνοφ: Δεν υπέγραψε τη συμφωνία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σκοπιανός πρόεδρος, που τελικά δεν υπέγραψε σήμερα όπως αναμενόταν, την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Ιβάνοφ δικαιολόγησε την απόφαση – που ανακοίνωσε ο ίδιος- υπογραμμίζοντας ότι ενεργούσε πάντα υπεύθυνα και ασκούσε τα δικαιώματά του και τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του Συντάγματος. Όπως είπε, δεν έχει εντολή να […]

26.06.2018 | 11:45

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σκοπιανός πρόεδρος, που τελικά δεν υπέγραψε σήμερα όπως αναμενόταν, την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ιβάνοφ δικαιολόγησε την απόφαση – που ανακοίνωσε ο ίδιος- υπογραμμίζοντας ότι ενεργούσε πάντα υπεύθυνα και ασκούσε τα δικαιώματά του και τα καθήκοντά του στο πλαίσιο του Συντάγματος.

Όπως είπε, δεν έχει εντολή να υπογράψει το διάταγμα περί έκδοσης του νόμου επικύρωσης επειδή ένας από τους άξονες της πολιτικής του στο εκλογικό πρόγραμμα του 2014 ήταν ότι δεν αποδέχεται την αλλαγή του Συντάγματος για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα.

Σκοπιανό: «Βόμβα» Ζάεφ για το δημοψήφισμα

«Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης. Στις προεδρικές εκλογές, 534.910 πολίτες ψήφισαν υπέρ αυτού του εκλογικού προγράμματος και με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σκληρή απάντηση Ιβάνοφ: «Κάνε πρόταση μομφής»

Η συμφωνία υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διότι αναφέρεται στη “διαφορά ως προς το όνομα του κράτους” και όχι στις “διαφορές” για τις οποίες μιλάει η συμφωνία αυτή», τόνισε ο Ιβανόφ.

«Μακεδονικές» οι ιδιωτικές υπηρεσίες – Έτσι πείθει ο Ζάεφ τους Σκοπιανούς

«Αυτή η συμφωνία φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε θέση υποταγής και εξάρτησης από άλλη χώρα, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας.

Και σύμφωνα με το άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα, “πολίτης ο οποίος φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε κατάσταση υποταγής ή εξάρτησης από άλλο κράτος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών”. Η νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας δημιουργεί νομικές συνέπειες που αποτελούν τη βάση για την τέλεση ενός εγκλήματος».

Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ με τις «Μακεδονικές ντομάτες» (pic)

Πλέον το νομοσχέδιο κύρωσης της συμφωνίας επιστρέφει στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, όπου πρέπει να περάσει με την απόλυτη πλειοψηφία του Σώματος (61 βουλευτές).

Αν συμβεί αυτό  ο Ιβάνοφ δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο και έτσι το επόμενο βήμα θα είναι το δημοψήφισμα που έχει προαναγγείλει ο Ζόραν Ζάεφ το φθινόπωρο. Και όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα συμβεί.

Exit mobile version