Νέο «μπλόκο» από την Ολλανδία σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «μπλόκο» από την Ολλανδία σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Νέο «μπλόκο» στις διαδικασίες ένταξης για την Αλβανία και την πΓΔΜ στην Ε.Ε. βάζει η Ολλανδία. Ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου. Μετ΄εμποδίων η ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας Οι ενστάσεις για […]

26.06.2018 | 14:36

Νέο «μπλόκο» στις διαδικασίες ένταξης για την Αλβανία και την πΓΔΜ στην Ε.Ε. βάζει η Ολλανδία.

Ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου.

Μετ΄εμποδίων η ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας

Οι ενστάσεις για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Αλβανία και ΠΓΔΜ έφερε το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., καθώς δεν ήταν δυνατή η λήψη θετικής απόφασης με ομοφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος στη συζήτηση που έγινε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες, όμως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία ζήτησαν την αναβολή της λήψης απόφασης.

Σκοπιανό: «Βόμβα» Ζάεφ για το δημοψήφισμα

Exit mobile version