Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από μπύρα!
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από μπύρα!

Ο εξαιρετικά ζεστός και ηλιόλουστος καιρός σε συνδυασμό με το Μουντιάλ προκάλεσαν ελλείψεις στην μπύρα σε όλη την Ευρώπη. Με όλο και μεγαλύτερες ποσότητες του αλκοολούχου αυτού ποτού να καταναλώνονται, τα μπαρ σε όλη την γηραιά Ήπειρο αρχίζουν ήδη να αισθάνονται την πίεση εν μέσω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα. Η μπύρα … και τα μυστικά […]

Ο εξαιρετικά ζεστός και ηλιόλουστος καιρός σε συνδυασμό με το Μουντιάλ προκάλεσαν ελλείψεις στην μπύρα σε όλη την Ευρώπη.

Με όλο και μεγαλύτερες ποσότητες του αλκοολούχου αυτού ποτού να καταναλώνονται, τα μπαρ σε όλη την γηραιά Ήπειρο αρχίζουν ήδη να αισθάνονται την πίεση εν μέσω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα.

Η μπύρα … και τα μυστικά της

Εκτός κι αν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές CO2 αυξήσουν την παραγωγή του, η οποία δρα ως ενισχυτικό στα ποτά με ανθρακικό, οι πωλήσεις μπίρας και αναψυκτικών κινδυνεύουν να μειωθούν, ανέφερε η δανική ραδιοφωνία.

Η έλλειψη οφείλεται στο κλείσιμο αρκετών μονάδων αμμωνίας – μία από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 σε τρόφιμα στην Ευρώπη – για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, αναφέρει το Gasworld.

Κλειδώθηκε σε ψυγείο μπυραρίας και έπινε για ώρες

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην Αγγλία υπάρχει αυτή την περίοδο, μόνο ένα μεγάλο εργοστάσιο διοξειδίου του άνθρακα που λειτουργεί και παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένο από τις εισαγωγές από την Σκανδιναβία και την Ολλανδία. Αυτή η έλλειψη έχει επηρεάσει τους παραγωγούς μπίρας στην Αγγλία, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association.

Πάντως, η νότια Ευρώπη φαίνεται να επηρεάζεται λιγότερο, ενώ η έλλειψη στο Βορρά προβλέπεται να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις