Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέο «μπλόκο» από την Ολλανδία σε Αλβανία και ΠΓΔΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «μπλόκο» από την Ολλανδία σε Αλβανία και ΠΓΔΜ

Νέο «μπλόκο» στις διαδικασίες ένταξης για την Αλβανία και την πΓΔΜ στην Ε.Ε. βάζει η Ολλανδία. Ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου. Μετ΄εμποδίων η ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας Οι ενστάσεις για […]

Νέο «μπλόκο» στις διαδικασίες ένταξης για την Αλβανία και την πΓΔΜ στην Ε.Ε. βάζει η Ολλανδία.

Ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος δικαίου.

Μετ΄εμποδίων η ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας

Οι ενστάσεις για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Αλβανία και ΠΓΔΜ έφερε το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., καθώς δεν ήταν δυνατή η λήψη θετικής απόφασης με ομοφωνία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος στη συζήτηση που έγινε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., στο Λουξεμβούργο, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες, όμως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία ζήτησαν την αναβολή της λήψης απόφασης.

Σκοπιανό: «Βόμβα» Ζάεφ για το δημοψήφισμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις