Πρέσπες: Η Ελλάδα αναγνώρισε “μακεδονική εθνικότητα” στους Σκοπιανούς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέσπες: Η Ελλάδα αναγνώρισε “μακεδονική εθνικότητα” στους Σκοπιανούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κι όμως, η Ελλάδα αναγνώρισε “μακεδονική εθνικότητα” στους Σκοπιανούς Το κείμενο που υπέγραψαν Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ αναφέρεται σε εθνικότητα και όχι σε ιθαγένεια Η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» που υπεγράφη κρύβει μια λεπτομέρεια που ανατρέπει πολλά δεδομένα. Ουσιαστικά στο κείμενο της συμφωνίας αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνικότητα στους Σκοπιανούς και σε συνδυασμό με τη γλώσσα ανοίγει τον […]

27.06.2018 | 08:53

Κι όμως, η Ελλάδα αναγνώρισε “μακεδονική εθνικότητα” στους Σκοπιανούς

Το κείμενο που υπέγραψαν Κοτζιάς – Ντιμιτρόφ αναφέρεται σε εθνικότητα και όχι σε ιθαγένεια

Η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» που υπεγράφη κρύβει μια λεπτομέρεια που ανατρέπει πολλά δεδομένα. Ουσιαστικά στο κείμενο της συμφωνίας αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνικότητα στους Σκοπιανούς και σε συνδυασμό με τη γλώσσα ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία «μακεδονικού έθνους».

Απειλεί την κυβέρνηση το Σκοπιανό – Το ραντεβού, τα σενάρια συνωμοσίας και μια σοβαρή καταγγελία

Όπως επισημαίνει στην εφημερίδα Εστία ο πρώην υπουργός και επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ε. Στυλιανίδης στο αγγλικό κείμενο, στο κείμενο που υπέγραψαν δηλαδή Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ, υπάρχει αναφορά σε εθνικότητα και όχι σε ιθαγένεια, όπως αναφέρει το ελληνικό κείμενο.

Στο ελληνικό κείμενο υπάρχει η λέξη ιθαγένεια, όμως στο αγγλικό κείμενο η λέξη αντικαθίσταται από τη λέξη nationality που σημαίνει εθνικότητα.

Το γεγονός αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς «μακεδονική» εθνικότητα, καθώς οι υπογραφές των δυο υπουργών Εξωτερικών μπήκαν σε αυτό το κείμενο το οποίο είναι αυτό που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ως συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται η συμφωνία αυτή για όποιον κάνει των συνδυασμό του ονόματος με την γλώσσα και την εθνικότητα επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία ενός έθνους, «μακεδονικού» και μάλιστα με την υπογραφή της Ελλάδας.

Άγριος πόλεμος με απειλές για τη «μακεδονική γλώσσα»

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Αντιδράσεις που προκαλούν τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία που πλέον μετριέται σε 152 βουλευτές, ενώ την ίδια ώρα η κοινωνική πίεση αυξάνεται καθώς σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα διοργανώνονται καθημερινά συλλαλητήρια.

Exit mobile version