Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο ιός του Δυτικού Νείλου επέστρεψε – Δύο νέα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιός του Δυτικού Νείλου επέστρεψε – Δύο νέα κρούσματα

Στη Δυτική Αττική καταγράφηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2018 με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση. Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς […]

Στη Δυτική Αττική καταγράφηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα πρώτα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2018 με τους ασθενείς να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα είχαν καταγραφεί τα έτη 2010-2014 και 2017, κατά τους θερινούς μήνες, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ενώ κυκλοφορία του ιού είχε καταγραφεί σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συναγερμός για τα κρούσματα ιλαράς

Κατά τους ειδικούς η επανεμφάνιση περιστατικών ήταν αναμενόμενη και για το 2018 τόσο στις περιοχές που είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν όσο και σε νέες περιοχές.

Όπως υπενθυμίζουν, τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση:

– εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος,
– σητών,
– κουνουπιέρων,
– κλιματιστικών,
– ανεμιστήρων κλπ.

Πότε είναι επικίνδυνο ένα τσίμπημα κουνουπιού

Το ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνά άμεσα τα περιστατικά, παρακολουθεί στενά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την εξέλιξη της επιδημιολογίας της νόσου στη χώρα μας.

Ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέτρων πρόληψης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις