To Frozen yogurt είναι τα τελευταία χρόνια must, κυρίως για αυτούς που θέλουν παγωτό με λιγότερες θερμίδες. Το σπιτικό παγωτό – γιαούρτι, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο τέλειο, όμως χωρίς αμφισβήτηση θα είναι πολύ πιο υγιεινό. Και τι καλύτερο από το να ξέρεις τι τρως; Για να είναι γευστικό με κρεμώδη υφή, ακολούθησε […]
To Frozen yogurt είναι τα τελευταία χρόνια must, κυρίως για αυτούς που θέλουν παγωτό με λιγότερες θερμίδες. Το σπιτικό παγωτό – γιαούρτι, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο τέλειο, όμως χωρίς αμφισβήτηση θα είναι πολύ πιο υγιεινό.
Και τι καλύτερο από το να ξέρεις τι τρως;
Για να είναι γευστικό με κρεμώδη υφή, ακολούθησε μερικές βασικές οδηγίες.
Για να δώσεις στο παγωτό γιαούρι soft, κρεμώδη υφή χρειάζεσαι παγωτομηχανή αλλά μπορείς να το πετύχεις και χωρίς αυτή.
Πλύνατε πιάτα; Η κίνηση που πρέπει να κάνετε αμέσως
Όπως και με το κλασικό παγωτό, θα χρειαστεί να ανακατέψεις στο μίξερ τουλάχιστον 3 φορές το μείγμα κατά τη διάρκεια της ψύξης, για να γίνει το παγωτό σου μαλακό και αφράτο.
Μην παραλείψεις αυτό το βήμα, γιατί θα γίνει «πέτρα». Φρόντισε κάθε μια ώρα να ανακατέβεις στο μίξερ και να επανατοποθετείς το μείγμα στην κατάψυξη.
Μια κρέπα για τον καφέ – Η πιο απλή εκδοχή
Μερικοί ακόμη τρόποι για να δώσεις κρεμώδη υφή στο παγωτό-γιούρτι και να σιγουρευτείς πως δε θα γίνει σκληρό σαν πέτρα είναι οι ακόλουθοι:
– Με επιπλέον ζάχαρη: Η ζάχαρη εμποδίζει το μείγμα να γίνει… πάγος.
– Με λίγο αλκοόλ: Λίγο λικεράκι μέσα στο παγωτό μπορεί να δώσει τη λύση.
– Με γάλα πλήρες: Δε χρειάζεται να προσθέσεις απαραίτητα κρέμα γάλακτος για κρεμώδες αποτέλεσμα, ωστόσο προτίμησε το πλήρες φρέσκο γάλα αντί αυτού με χαμηλά λιπαρά.
– Με λίγη ζελατίνη: Ένας ακόμη τρόπος για να μην κρυσταλλώσει και να γίνει μαλακό το παγωτό- γιαούρτι είναι η προσθήκη ζελατίνης.