Με χρόνο προετοιμασίας μόλις 10 λεπτά και χρόνο άλλα 20, όλοι θα απολαύσουν τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για την πίτσα. Υλικά Για τη ζύμη 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 90 γρ. νερό 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι Για τη γέμιση 200 γρ. τυρί κρέμα light ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κ.σ. […]
Με χρόνο προετοιμασίας μόλις 10 λεπτά και χρόνο άλλα 20, όλοι θα απολαύσουν τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για την πίτσα.
Υλικά
Για τη ζύμη
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
200 γρ. τυρί κρέμα light
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. άνηθο
Για την πίτσα
200 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
3 αβοκάντο
200 γρ. σολομό καπνιστό
φύλλα ρόκας
φέτες από 1 λεμόνι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο
Διαβάστε ακόμα: Tips για κρεμώδες ρυζόγαλο – Δεν θα αντισταθείς!
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε αρχικά με ένα πιρούνι.
Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια. Όταν το ζυμάρι σταματήσει να κολλάει στα χέρια μας τότε είναι έτοιμο.
Προαιρετικά το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί αλλά αν βιαζόμαστε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε επιτόπου.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, με διάμετρο 22 εκ., με μεταλλική λαβή για να μπορέσουμε να το βάλουμε στον φούρνο.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να έχει την ίδια διάμετρο με τον πάτο του τηγανιού μας.
Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινέλο ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του και βάζουμε τη ζύμη.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, τον χυμό από το λεμόνι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την πίτσα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Μόλις γυρίσουμε την ζύμη μας και από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε τη γέμιση.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 15-20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ξύλινο δίσκο μαζί με τον σολομό. Κόβουμε λίγες φέτες από λεμόνι και τις βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
Αφαιρούμε την πίτσα από τον φούρνο, την βάζουμε πάνω στον ξύλινο δίσκο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε την πίτσα κάνοντας τον συνδυασμό της αρεσκείας μας.