Το baking powder είναι από τα υλικά που χρειάζονται στις περισσότερες συνταγές, γι’ αυτό οι νοικοκυρές πρέπει να φροντίζουν πάντα να έχουν στο ντουλάπι.
Αν παρόλα αυτά ξεχαστείς ή δεν βρεις στο παντοπωλείο της γειτονιάς και βιάζεσαι, μην σκας.
Υπάρχει λύση.
Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα και ένα όξινο συστατικό για τη συνταγή.
Συστατικά για την παρασκευή baking powder
Μαγειρική σόδα και μία από τις ακόλουθες επιλογές :
Κρέμα tartar
Άμυλο αραβοσίτου (προαιρετικό)
Βουτυρόγαλα, ξινό γάλα, ή γιαούρτι
Ξίδι ή χυμό λεμονιού
Μελάσα
Frozen yogurt χωρίς μηχανή – Θέλεις κάτι άλλο για το καλοκαίρι;
Παρασκευή
Χρησιμοποιήστε 1/4 από το κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (συν ένα οξύ) για κάθε 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder στη συνταγή σας.
Η μαγειρική σόδα ενεργεί ως βάση για την αντίδραση οξέος-βάσης που αναπαριστά την επίδραση του φουσκώματος του baking powder.
Η μαγειρική σόδα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο ισχυρή από το baking powder, έτσι 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα ισούται με 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ισούται με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder, και ούτω καθεξής .
Προσθέστε, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή χυμό λεμονιού για κάθε 1/4 του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα.