Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έλεγχοι «νέου τύπου» αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχοι «νέου τύπου» αποκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει εξαπολύσει ελεγκτές οι οποίοι πραγματοποιούν νέου τύπου ελέγχους με σκοπό να φέρνουν πίσω τα «κλεμμένα» από τη φοροδιαφυγή πολιτών και επιχειρήσεων. Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) εστάλησαν τα στοιχεία χιλιάδων επαγγελματιών, ιδιοκτητών και μετόχων εταιρειών που εμπλέκονταν για περαιτέρω έρευνα για φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ που […]

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει εξαπολύσει ελεγκτές οι οποίοι πραγματοποιούν νέου τύπου ελέγχους με σκοπό να φέρνουν πίσω τα «κλεμμένα» από τη φοροδιαφυγή πολιτών και επιχειρήσεων.

Στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) εστάλησαν τα στοιχεία χιλιάδων επαγγελματιών, ιδιοκτητών και μετόχων εταιρειών που εμπλέκονταν για περαιτέρω έρευνα για φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ που δεν έχουν αποδοθεί στο κράτος πριν και μετά την παράβαση.

Το «μαύρο» επτάμηνο: Τι πρέπει να πληρώσουμε στην εφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», από αυτούς τους ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ εντοπίστηκαν 600 υποθέσεις, όπου διαπιστώνεται διαφορά μεγαλύτερη από 400.000 ευρώ για κάθε ελεγχόμενο ξεχωριστά ανάμεσα στα χρήματα που κατέθετε στην τράπεζα και στα εισοδήματα που δήλωνε στην Εφορία.

Σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές η αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ξεπερνά και το μισό εκατ. ευρώ σε κάθε χρονιά για μια τριετία συνεχώς.

«Μπλόκο» στην επιστροφή φόρου, ακόμα και από παλιές κλήσεις!

Ο νέος αυτός έλεγχος δείχνει και την ποιοτική αλλαγή των ελέγχων της Εφορίας, με στόχο την ουσιαστική έρευνα «ζωντανών» υποθέσεων με τη χρήση των έμμεσων τεχνικών ελέγχων.

Έτσι, ενώ ο προληπτικός έλεγχος και οι ποινές της ΥΕΔΔΕ επιβάλλονται κάθε φορά με στόχο την αποτροπή και καταστολή της φοροδιαφυγής, αποτελούν πλέον το έναυσμα και δίνουν στοιχεία για να ψάξει βαθύτερα η Εφορία και να φτάσει και στα χρήματα που αποθησαύριζαν οι επιτήδειοι φορολογούμενοι επί χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις