Εσύ, έχεις δοκιμάσει έτσι τον ελληνικό καφέ;

PLUS

Εσύ, έχεις δοκιμάσει έτσι τον ελληνικό καφέ;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο παγωμένος ελληνικός είναι κάτι σαν το καρπούζι με τη φέτα. Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να έχεις άποψη! Κι επειδή ο παγωμένος ελληνικός γίνεται trend, ήρθε η στιγμή να τρέξεις να τον φτιάξεις. Τι χρεάζεσαι 2-3 κ.γ. ελληνικό καφέ ζάχαρη αν θέλειις σαντιγί ή πλήρες γάλα για παρασκευή αφρόγαλου φίλτρα γαλλικού καφέ Τι να […]

02.07.2018 | 11:29

Ο παγωμένος ελληνικός είναι κάτι σαν το καρπούζι με τη φέτα. Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν μπορείς να έχεις άποψη! Κι επειδή ο παγωμένος ελληνικός γίνεται trend, ήρθε η στιγμή να τρέξεις να τον φτιάξεις.

Τι χρεάζεσαι

2-3 κ.γ. ελληνικό καφέ

ζάχαρη αν θέλειις

σαντιγί ή πλήρες γάλα για παρασκευή αφρόγαλου

φίλτρα γαλλικού καφέ

Τι να κάνεις, αν σου λείπει ένα από τα βασικότερα υλικά

Οδηγίες

Κάνουμε τον ελληνικό καφέ όπως θα τον κάναμε ζεστό στο μπρίκι μας αλλά βάζουμε 1 νεροπότηρο νερό.

Όταν γίνει το βάζουμε στο ποτήρι και μετά στο ψυγείο να παγώσει και να κάτσει το κατακάθι.

Όταν πλέον παγώσει τον περνάμε από το φίλτρο του γαλλικού καφέ να φύγει το κατακάθι.

Σερβίρουμε σε 2 ποτήρια χαμηλά (για ποτό για παράδειγμα) και από πάνω βάζουμε το αφρόγαλα που ετοιμάσαμε ή τη σαντιγί για περισσότερη ευκολία.

Παίρνουμε 2 καλαμάκια τα κόβουμε με ένα ψαλίδι να προσαρμοστούν στο ύψος του ποτηριού και είναι έτοιμος!

Exit mobile version