Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

19

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες: Πώς να φτιάξεις το μηχανογραφικό
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες: Πώς να φτιάξεις το μηχανογραφικό

Πανελλήνιες: Η διαδικασία των εξετάσεων τελείωσε και τώρα οι υποψήφιοι πρέπει να φτιάξουν το μηχανογραφικό τους. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να μελετήσει τις επιλογές του και να πάρει πληροφορίες για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν, το πανεπιστήμιο που ανήκουν και τα προγράμματα σπουδών της κάθε μίας. Πανελλήνιες: Η μαθήτρια που κατάφερε το «ακατόρθωτο»! Παρακάτω θα […]

Πανελλήνιες: Η διαδικασία των εξετάσεων τελείωσε και τώρα οι υποψήφιοι πρέπει να φτιάξουν το μηχανογραφικό τους.

Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να μελετήσει τις επιλογές του και να πάρει πληροφορίες για τις σχολές που τον ενδιαφέρουν, το πανεπιστήμιο που ανήκουν και τα προγράμματα σπουδών της κάθε μίας.

Πανελλήνιες: Η μαθήτρια που κατάφερε το «ακατόρθωτο»!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει κανείς να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του, σύμφωνα με το ΑΠΕ:

  • Πριν από την ηλεκτρονική υποβολή, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να γράψει «παραδοσιακά» σε χαρτί τις επιλογές του.
  • Οι πρώτες σχολές που θα δηλώσει ο υποψήφιος, καλό είναι να αποτελούν εκείνες που θα ήθελε πραγματικά να εισαχθεί, άσχετα με τον αριθμό των μορίων που έχει συγκεντρώσει. Στόχος να λαμβάνονται υπόψη τα ενδιαφέροντα, οι κλίσεις και οι προτιμήσεις του υποψηφίου.
  • Η πρώτη αυτή ομάδα σχολών -που λογικά αποτελείται από μικρό αριθμό σχολών- θα πρέπει να δηλωθεί, ξεκινώντας από τις υψηλόβαθμες προς τις χαμηλόβαθμες και παράλληλα, από την κοντινότερη πόλη προς την πιο μακρινή. Για παράδειγμα, εάν ένας υποψήφιος θα ήθελε να περάσει είτε στην Ιατρική, είτε στη Βιολογία, δηλώνει πρώτα όλες τις Ιατρικές σχολές, ξεκινώντας από εκείνη της Αθήνας και στη συνέχεια, όλες της Βιολογίας, ξεκινώντας και πάλι από εκείνη της Αθήνας, συνεχίζοντας με τις υπόλοιπες.
  • Οι προβλέψεις για τις βάσεις δεν θα πρέπει να αποτελέσουν βασικό άξονα επιλογής
  • Η αρίθμηση των προτιμήσεων θα πρέπει να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1, χωρίς κενά ή επαναλήψεις.
  • Ο κάθε υποψήφιος δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις προτιμήσεις άλλων υποψηφίων.
  • Καλό θα ήταν, ανεξαρτήτως του αριθμού των μορίων που έχει συγκεντρώσει, ο κάθε υποψήφιος να δηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα από το επιστημονικό πεδίο που έχει επιλέξει, ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε κάποιο τμήμα με επιστημονικό ενδιαφέρον για τον υποψήφιο.

Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησής του είναι η 16η Ιουλίου.

Πανελλήνιες: Από τους πρώτους στην Ιατρική Αθηνών, με επτά αδέρφια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις