Αν θες να φτιάξεις ζουμερά pancakes, οι παρακάτω συμβουλές θα σε… σώσουν.
Το συγκεκριμένο γλύκισμα απαιτεί τη σωστή υγρασία για να ξεχωρίσει η γεύση του, σύμφωνα με τις συμβουλές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Καλό είναι να μην ανακατεύεις πολύ ώρα το μείγμα σου, γιατί το ζυμάρι που προκύπτει θα είναι σαν λάστιχο.
Η must τορτίγια, για όσους θέλουν γεύση και άψογη γραμμή
Επίσης, ξεκούρασε τον χυλό ώστε να σταματάει να αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης. Όσο ξεκουράζεται ο χυλός για pancakes το αλεύρι απορροφάει σιγά σιγά την υγρασία από τα υγρά υλικά.
Σημαντικό είναι, ακόμα, να κοσκινίσεις τα στερεά υλικά γιατί έτσι θα διαλυθούν τυχόν κομπάκια από το αλεύρι.
Τέλος, ένα καυτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, ελαφρά λαδωμένο, είναι ιδανικό για να δώσει σχήμα γρήγορα, να γίνει παχύ κι αφράτο το pancake και να ροδίσει γρήγορα.