Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέες ελπίδες για δεκάδες οικογένειες προσφύγων
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες ελπίδες για δεκάδες οικογένειες προσφύγων

Τις ελπίδες πολλών προσφύγων να επανενωθούν με τις οικογένειες τους αναζωπυρώνει η δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης. Η Γερμανία «υποσχέθηκε» να διεκπεραιώσει ανοιχτές υποθέσεις επανένωσης οικογενειών προσφύγων, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Βερολίνου από τη μία πλευρά και Αθήνας και Μαδρίτης από την άλλη. «Βουλιάζουν» […]

Τις ελπίδες πολλών προσφύγων να επανενωθούν με τις οικογένειες τους αναζωπυρώνει η δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Γερμανία «υποσχέθηκε» να διεκπεραιώσει ανοιχτές υποθέσεις επανένωσης οικογενειών προσφύγων, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Βερολίνου από τη μία πλευρά και Αθήνας και Μαδρίτης από την άλλη.

«Βουλιάζουν» τα νησιά από πρόσφυγες και μετανάστες

«Η Γερμανία δεσμεύτηκε – και αυτό ήταν ένα αντικείμενο της συζήτησης με τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Σάντσες – να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανενώσεως σε αυτές τις δύο χώρες, στην Ελλάδα και την Ισπανία. Και όπου αυτό έχει σχέση με δευτερογενώς προστατευόμενους, αφορά βεβαίως εκείνο το πλαίσιο, το οποίο αποφάσισε αυτή η κυβέρνηση, δηλαδή 1.000 άτομα κάθε μήνα», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι για τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας θα πρέπει ακόμη να γίνει η σχετική επεξεργασία με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις