Μια δροσερή, απολαυστική συνταγή με το βασιλιά του καλοκαιριού, το καρπούζι. Ο Cool Artisan εμπνεύστηκε την συνταγή και εμείς είμαστε σίγουροι πως θα τις φτιάχνεις ξανά κ ξανά. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Για τη βάση 200 γρ. χουρμάδες 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης 100 γρ. αμύγδαλα «Χρυσά» tips για λαχταριστά pancakes Για την κρέμα καρπουζιού 5 φλιτζάνια χυμό καρπούζι […]
Μια δροσερή, απολαυστική συνταγή με το βασιλιά του καλοκαιριού, το καρπούζι.
Ο Cool Artisan εμπνεύστηκε την συνταγή και εμείς είμαστε σίγουροι πως θα τις φτιάχνεις ξανά κ ξανά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη βάση
200 γρ. χουρμάδες
1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
100 γρ. αμύγδαλα
«Χρυσά» tips για λαχταριστά pancakes
Για την κρέμα καρπουζιού
5 φλιτζάνια χυμό καρπούζι
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
30 γρ. ζελατίνη (σκόνη)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη βάση
Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα τοιχώματα
Σπιτικό παγωτό ροδάκινο με ελάχιστα υλικά
Για την κρέμα καρπουζιού
Βάζουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια του χυμού καρπούζι σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια χυμό καρπούζι με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το γάλα.
Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη πάνω από το μπολ με τα 2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι.
Αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά έτσι ώστε η ζελατίνη να μπορεί να διαλυθεί και να αρχίσει να απορροφά το υγρό.
Το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή το βάζουμε να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία, μέχρις ότου η ζελατίνη λιώσει εντελώς στο χυμό.
Προσθέτουμε το χυμό καρπούζι με τη λιωμένη ζελατίνη στο άλλο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη βάση.
Το τοποθετούμε το στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί για 3 έως 4 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.