Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και φέτα Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5-6 λεπτά για το χαλούμι
Υλικά για τη σαλάτα με καρπούζι
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
½ καρπούζι μέτριου μεγέθους, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο, κομμένο σε κύβους
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
1) Για τη σαλάτα με το καρπούζι: Σε μπολ ανακατεύουμε το λευκό μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2) Σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος βάζουμε το καρπούζι και τα ντοματίνια. Τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
3) Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.
4) Για τη σαλάτα με το πεπόνι: Σε μπολ ανακατεύουμε το λευκό μπαλσάμικο, τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
5) Σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τα πράσινα σαλατικά, το πεπόνι, το αβοκάντο, τα φύλλα βασιλικού και το προσούτο.
6) Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε σχαροτήγανο. Ψήνουμε τα κομμάτια χαλούμι κι απ’ τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
7) Τα ακουμπάμε πάνω στη σαλάτα, περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύοντας απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Περίσσεψε σφολιάτα ή φύλλο κρούστας; Οι πιο εύκολες λύσεις!