Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το Βερολίνο κάνει ένα βήμα πίσω στην κόντρα με την Άγκυρα
ΚΟΣΜΟΣ

Το Βερολίνο κάνει ένα βήμα πίσω στην κόντρα με την Άγκυρα

Μέτρα για εξομάλυνση των γερμανοτουρκικών σχέσεων λαμβάνει το Βερολίνο καταργώντας τους περιορισμούς στις κρατικές εγγυήσεις για συναλλαγές με την Τουρκία και εκδίδοντας ηπιότερη ταξιδιωτική οδηγία. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί που είχαν τεθεί στις εγγυήσεις του γερμανικού κράτους για εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία. […]

Μέτρα για εξομάλυνση των γερμανοτουρκικών σχέσεων λαμβάνει το Βερολίνο καταργώντας τους περιορισμούς στις κρατικές εγγυήσεις για συναλλαγές με την Τουρκία και εκδίδοντας ηπιότερη ταξιδιωτική οδηγία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι δεν ισχύουν πλέον οι περιορισμοί που είχαν τεθεί στις εγγυήσεις του γερμανικού κράτους για εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία.

Βρετανία – Ρωσία: Η ταξιδιωτική οδηγία του Foreign Office ρίχνει λάδι στη φωτιά

Μετά τις συλλήψεις γερμανών υπηκόων πέρυσι, το ΥΠΕΞ προειδοποιούσε στην οδηγία του ότι γερμανοί πολίτες απειλούνται με συλλήψεις σε όλες τις περιοχές της Τουρκίας, ακόμη και στις τουριστικές. Ειδική αναφορά γινόταν στην Αττάλεια, την εκλογική περιφέρεια του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ρωσία «τραβά» το σκοινί – Ταξιδιωτική οδηγία κατά της Ελλάδας!

Μετά την άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία την περασμένη Πέμπτη αυτή η προειδοποίηση αφαιρείται.

Η οδηγία αναφέρει τώρα ότι «ο κίνδυνος σύλληψης εξακολουθεί να είναι αυξημένος».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις