Αν η Ελλάδα αντιστρέψει συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν ακόμη και να ακυρώσουν κάποιο από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. «Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της» τόνισε ο κ. […]
Αν η Ελλάδα αντιστρέψει συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν ακόμη και να ακυρώσουν κάποιο από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την ελάφρυνση του χρέους.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να μεταρρυθμίζει την οικονομία της» τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο.
Ο ξένος Τύπος για τις διακοπές στην Ελλάδα: «4 ευρώ ο καφές, πανάκριβα καταλύματα, κανένα κέρδος»
Ο ίδιος ανέφερε ότι η ρύθμιση χρέους στην Ελλάδα δεν αποτελεί διαγραφή και δεν επιβαρύνει τους Γερμανούς φορολογουμένους, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι και η Γερμανία πλήρωσε την τελευταία δόση από τη Συμφωνία του Λονδίνου το 1953, 57 χρόνια μετά, το 2010.
Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό την εποπτεία (scrutiny) του ESM μέχρι να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της προς τον οργανισμό, κάτι που ως γνωστόν αναμένεται να γίνει το 2060.
Στο «μικροσκόπιο» της Εφορίας χιλιάδες λογαριασμοί Ελλήνων
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM ανέφερε ότι η εκταμίευση της τελευταίας δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, από τον Μηχανισμό, θα καταστεί εφικτή, μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες, δηλαδή μόλις δοθεί το πράσινο φως από το γερμανικό Κοινοβούλιο.
Μετά την εκταμίευση της δόσης, η Ελλάδα θα δημιουργήσει δημοσιονομικό μαξιλάρι 24 δισ. ευρώ, ικανό να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας για 22 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.