Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τορόντο: Νεκρές μια 18χρονη και μια 10χρονη – Τι λένε οι γονείς του δράστη
ΚΟΣΜΟΣ

Τορόντο: Νεκρές μια 18χρονη και μια 10χρονη – Τι λένε οι γονείς του δράστη

  Ένα 10χρονο κορίτσι και μια 18χρονη κοπέλα σκοτώθηκαν ενώ 13 άνθρωποι, ηλικίας 10 έως 59 ετών τραυματίστηκαν όταν ο δράστης άνοιξε πυρ σε κεντρική λεωφόρο της ελληνικής συνοικίας του Τορόντο χθες. Τρόμος στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Η στιγμή της επίθεσης Αργότερα ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός σε ένα δρομάκι. Ορισμένοι τραυματίες εξακολουθούν και […]

 

Ένα 10χρονο κορίτσι και μια 18χρονη κοπέλα σκοτώθηκαν ενώ 13 άνθρωποι, ηλικίας 10 έως 59 ετών τραυματίστηκαν όταν ο δράστης άνοιξε πυρ σε κεντρική λεωφόρο της ελληνικής συνοικίας του Τορόντο χθες.

Τρόμος στην ελληνική συνοικία του Τορόντο – Η στιγμή της επίθεσης

Αργότερα ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός σε ένα δρομάκι.

Ορισμένοι τραυματίες εξακολουθούν και βρίσκονται σε «σοβαρή» κατάσταση, επισήμανε ο Σόντερς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο δράστης, οπλισμένος με ένα περίστροφο, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στις 22.00 τοπική ώρα χθες το βράδυ (05.00 ώρα Ελλάδας) στη λεωφόρο Ντάνφορντ, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και χώροι ψυχαγωγίας για οικογένειες στην ελληνική συνοικία της πόλης, το Greektown.

Ο 29χρονος από το Τορόντο ενεπλάκη κατόπιν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, έφυγε από την περιοχή και κατόπιν βρέθηκε νεκρός, σύμφωνα με τη Μονάδα Ειδικών Ερευνών της αστυνομίας του Τορόντο. Όταν εντοπίστηκε, έφερε τραύμα από σφαίρα όμως οι αρχές δεν έχουν έως τώρα αποσαφηνίσει τις συνθήκες ή την αιτία του θανάτου του. Τα μέσα κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό με μήνυμά του στο Twitter επισήμανε:

«Οι πολίτες του Τορόντο είναι ισχυροί, δυνατοί και γενναίοι και θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Τορόντο, ανατριχιαστική περιγραφή – Προσπάθησε να σκοτώσει τους πάντες κι αυτοκτόνησε

Δράστης ο 29χρονος Φαϊζάλ Χουσεϊν 

Η οικογένεια του 29χρονου, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Ο γιος μας είχε σοβαρά ψυχικά προβλήματα, παλεύοντας ολόκληρη τη ζωή του με ψύχωση και κατάθλιψη», αναφέρει η οικογένεια Χουσεϊν. «Οι παρεμβάσεις επαγγελματιών ήταν ανεπιτυχείς. Τα φάρμακα κι η θεραπεία δεν απέδωσαν καρπούς. Αν και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να ζητήσουμε βοήθεια γι’ αυτό σ’ όλη τη διάρκεια της γεμάτης πόνο και αγωνία ζωής του, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος. Οι καρδιές μας έχουν γίνει κομμάτια για τα θύματα και την πόλη μας…».

Ένας από τους γείτονες του ενόπλου στην περιοχή Θόρνκλιφ Παρκ δήλωσε σοκαρισμένος με τα νέα, επιμένοντας ότι ο Χουσεϊν ήταν «καλό παιδί», που απέφευγε τα μπλεξίματα.

Άτομα που τον γνώριζαν είπαν ότι εργαζόταν σε κατάστημα λιανικής κι ότι είχε έναν δίδυμο αδελφό που παραμένει σε κωματώδη κατάσταση μετά από ατύχημα που είχε πριν από έναν χρόνο.

«Αλήθεια, ο Φαϊζάλ;», είπε ένας γείτονας της οικογένειας. «Είναι εργαζόμενο παιδί. Όχι σαν εκείνα που έρχονται πίσω απ’ το κτίριο να καπνίσουν μαριχουάνα ή κουβαλάνε μαχαίρια και όπλα. Δεν είναι έτσι αυτός. Είναι καλό παιδί. Είναι απίστευτο».

Η οικογένεια προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον θάνατο της αδελφής του Χουσεϊν σε τροχαίο.

Η 18χρονη Ρις Φάλλον

Η 18χρονη Ρις Φάλλον είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από το λύκειο. Ήταν εθελόντρια του Φιλελεύθερου Κόμματος κι επρόκειτο να ξεκινήσει το φθινόπωρο σπουδές Νοσηλευτικής.

Η οικογένειά της είναι συντετριμμένη. «Ήταν έξυπνη, παθιασμένη, γεμάτη ενέργεια. Είναι τεράστια η απώλεια», δήλωσε ο βουλευτής Ναθάνιελ Έρσκιν Σμιθ, που γνώριζε την κοπέλα.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις