Είναι μια πολύ απλή συνταγή για vegan παγωτό σοκολάτας, πολύ εύκολη και super νόστιμη.
Είναι το πιο healthy (και plant based) παγωτό που έχει φτιάξει ο Cool Artisan και μας άρεσε πολύ!
Το σίγουρο trick για να διαλέξεις το καλύτερο πεπόνι
Tip: Είναι πολύ σημαντικό οι μπανάνες που θα χρησιμοποιήσεις να είναι ώριμες για να δώσουν ωραία υφή και γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 5 μπανάνες (αρκετά ώριμες)
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 ml γάλα καρύδας
- 1 κτσ κακάο
- 1 κτσ φιστικοβούτυρο
Αυτό το τέλειο παγωτό, δεν έχει ούτε ένα κόκκο ζάχαρης
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα γυάλινο μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσοχή, δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα.
- Μεταφέρομαι σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Όταν είναι να σερβίρουμε φροντίζουμε να ξεπαγώσουμε για 15-20 λεπτά από πριν για να έχει βελούδινη υφή.