Τα ροδάκινα, αμέσως μετά το καρπούζι, είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού! Ο Άκης Πετρετζίκης μάλλον ακέφτηκε ακριβώς το ίδιο και ετοίμασε την απόλυη συνταγή για πουτίγκα με ροδακίνα και φαίνεται πανεύκολη! Συστατικά 200 γρ. παξιμάδια ή ντάκος 8 αυγά 500 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 840 γρ. ροδάκινο, […]
Τα ροδάκινα, αμέσως μετά το καρπούζι, είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού!
Ο Άκης Πετρετζίκης μάλλον ακέφτηκε ακριβώς το ίδιο και ετοίμασε την απόλυη συνταγή για πουτίγκα με ροδακίνα και φαίνεται πανεύκολη!
Συστατικά
200 γρ. παξιμάδια ή ντάκος
8 αυγά
500 γρ. γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
840 γρ. ροδάκινο, κονσέρβας (2 κονσέρβες)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Όταν η σοκολάτα συναντά το μπισκότο, γίνονται θαύματα
Για το σιρόπι
170 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
60 γρ. βούτυρο
χυμό από κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
φρέσκο δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα παξιμάδια μας και περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, με μία κουτάλα απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παξιμάδια.
Κλείνουμε με μία μεμβράνη το σκεύος μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Με το σουρωτήρι μας, σουρώνουμε τα ροδάκινα κομπόστα και τα κόβουμε σε φετούλες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια.
Πασπαλίζουμε με μαύρη μαλακή ζάχαρη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα με ροδάκινα και παξιμάδια και περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι μας.
Για το σιρόπι
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τον χυμό από τα ροδάκινα, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η κομπόστα. Όταν δέσει η κομπόστα, αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολάκι, σπάμε τη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα από την κομπόστα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.