Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Άκης Σακελλαρίου 
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Άκης Σακελλαρίου 

Μετά τον Μάνο Αντώναρο, η νόσος “χτύπησε” τον Άκη Σακελλαρίου Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου μετά τη βαριά πνευμονία που εκδήλωσε λόγω του βακτηρίου legionella (λοίμωξη των λεγεωναρίων). Μέχρι και χθες ο ασθενής νοσηλευόταν στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) του Α’ Παθολογικού Τομέα του νοσοκομείου, ωστόσο η […]

Άκης Σακελλαρίου

Μετά τον Μάνο Αντώναρο, η νόσος “χτύπησε” τον Άκη Σακελλαρίου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» νοσηλεύεται ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου μετά τη βαριά πνευμονία που εκδήλωσε λόγω του βακτηρίου legionella (λοίμωξη των λεγεωναρίων).

Μέχρι και χθες ο ασθενής νοσηλευόταν στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) του Α’ Παθολογικού Τομέα του νοσοκομείου, ωστόσο η μεταφορά του στην άλλη ΜΕΘ ήταν μονόδρομος καθώς το ΚΑΑ θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του προκειμένου να γίνει η προγραμματισμένη απολύμανση.

Ο πρωταγωνιστής του Mamma Mia πήγε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» την περασμένη Παρασκευή και διασωληνώθηκε στην Εντατική το Σάββατο.

Η εικόνα του ασθενή χαρακτηρίζεται σοβαρή από τους γιατρούς.

Το βακτήριο legionella είναι υπεύθυνο για σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων, σε κάποιες περιπτώσεις και θανατηφόρα.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση στα άτομα που πλήττει η νόσος των Λεγεωνάριων, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης των κλιματιστικών.

Δείτε ακόμη:

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη «νόσο των κλιματιστικών»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις