Οι μπρουσκέτες, είναι ένα γρήγορο, νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, που μπορούμε να φτιάξουμε με απλά υλικά. Μιας και είναι καλοκαιράκι, ας ακολουθήσουμε τη συνταγή του υπέροχου Άκη, που θέλει σολομό. Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μας, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα. Σε ένα μπολ ανακτεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά […]
Οι μπρουσκέτες, είναι ένα γρήγορο, νόστιμο και ελαφρύ πιάτο, που μπορούμε να φτιάξουμε με απλά υλικά.
Μιας και είναι καλοκαιράκι, ας ακολουθήσουμε τη συνταγή του υπέροχου Άκη, που θέλει σολομό.
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού μας, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στην τοστιέρα.
Σε ένα μπολ ανακτεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι.
Κόβουμε με το piller το αγγούρι μαζί με τη φλούδα σε λεπτές φέτες. Παίρνουμε μόνο τη σάρκα και όχι τα κουκούτσια.
Στη συνέχεια παίρνουμε τις φέτες από το αγγούρι και τις μαρινάρουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Αλείφουμε κάθε φέτα του ψωμιού με το τυρί, από πάνω βάζουμε 2-3 φέτες αγγουριού και 1 φέτα σολομό.
Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από επάνω.
Δείτε ακόμη: