Στην κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις στην Αττική και ακόμη 700 αυθαιρέτων σε παραθαλάσσιες περιοχές για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης η αποκεντρωμένη διοίκηση της Αττικής θα έχει την ευθύνη των κατεδαφίσεων και θα μπορεί να αναθέτει σε συνεργεία την υλοποίηση του […]
Στην κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις στην Αττική και ακόμη 700 αυθαιρέτων σε παραθαλάσσιες περιοχές για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης θα προχωρήσει η κυβέρνηση.
Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης η αποκεντρωμένη διοίκηση της Αττικής θα έχει την ευθύνη των κατεδαφίσεων και θα μπορεί να αναθέτει σε συνεργεία την υλοποίηση του έργου με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι δεν είναι αντιπερισπασμός της κυβέρνησης να στρέφει την προσοχή της στην αυθαίρετη δόμηση.
Ενώ πρόσθεσε ότι οι καταστροφικές πυρκαγιές επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον κ. Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.
Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο και έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη η τροπολογία εξασφαλίζει πόρους και μέσα στην αποκεντρωμένη διοίκηση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις στις κατεδαφίσεις.
Όσον αφορά το Μάτι, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι οι παρεμβάσεις να δίνουν σημαντική προοπτική στην περιοχή.
«Η χωροταξική πολιτική της κυβέρνησης έχει ολοκληρωθεί θεσμικά. Έχουν γίνει πολλές τομές, ήδη έχει θεσμοθετηθεί το Κτηματολόγιο ως ενιαίος φορέας. Το πήραμε στο 25% και πλέον έχουμε μια χώρα κτηματογραφημένη κατά 75%», σημείωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, τα αυθαίρετα αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες στρεβλώσεις.
Διαβάστε ακόμα: