Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

17

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Όταν τα ρεβίθια γίνονται τόσο τραγανά, τα λατρεύουμε όλοι
PLUS

Όταν τα ρεβίθια γίνονται τόσο τραγανά, τα λατρεύουμε όλοι

Όταν τα ρεβίθια αποκτάνε χρυσαφένιο χρώμα και γίνονται τραγανά σαν κεφτεδάκια τότε όλοι λατρεύουμε αυτό το φαγητό. Υλικά 2  1/2 φλ. ρεβίθια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 1/2 φλ. μαϊντανό 1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1/3 φλ. νερό Αλάτι Λάδι για τηγάνισμα. Εκτέλεση Βάζουμε από […]

ρεβυθοκεφτεδες

Όταν τα ρεβίθια αποκτάνε χρυσαφένιο χρώμα και γίνονται τραγανά σαν κεφτεδάκια τότε όλοι λατρεύουμε αυτό το φαγητό.

Υλικά

2  1/2 φλ. ρεβίθια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1/2 φλ. μαϊντανό

1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/3 φλ. νερό

Αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε. Την επόμενη ημέρα τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και τον μαϊντανό στο μίξερ και τα χτυπάμε.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα από το μίξερ μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Δείτε ακόμη:

Φτιάξε το δικό σου σουβλάκι, με καλύτερη γεύση και λιγότερες θερμίδες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις