Όταν τα ρεβίθια αποκτάνε χρυσαφένιο χρώμα και γίνονται τραγανά σαν κεφτεδάκια τότε όλοι λατρεύουμε αυτό το φαγητό. Υλικά 2 1/2 φλ. ρεβίθια 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 1/2 φλ. μαϊντανό 1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 1/3 φλ. νερό Αλάτι Λάδι για τηγάνισμα. Εκτέλεση Βάζουμε από […]
Όταν τα ρεβίθια αποκτάνε χρυσαφένιο χρώμα και γίνονται τραγανά σαν κεφτεδάκια τότε όλοι λατρεύουμε αυτό το φαγητό.
Υλικά
2 1/2 φλ. ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1/2 φλ. μαϊντανό
1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/3 φλ. νερό
Αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε. Την επόμενη ημέρα τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και τον μαϊντανό στο μίξερ και τα χτυπάμε.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το μείγμα από το μίξερ μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δείτε ακόμη: