Αποτελεί παγκόσμιο μεζέ, ωστόσο, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γεύση της θάλασσας, του μαϊντανού και της Ελλάδας που παίρνει το δικό μας.
Αυτή, είναι η καλύτερη συνταγή για ξιδάτο χταποδάκι.
Υλικά
1 χταπόδι 2 κιλών
½ φλ. τσαγιού ξύδι
½ φλ. τσαγιού νερό
1 ξερό, μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι – πιπέρι
Ρίγανη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την κουκούλα και χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ολόκληρο το κρεμμύδι, το ξύδι και το νερό
Το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει σχεδόν όλο το ζουμί του
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομμάτια, το αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη, το λάδι και τη σάλτσα που έχει στην κατσαρόλα.
Δύο μυστικά
1. Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει, αφού το καταβρέξουμε με μπόλικο ξύδι
2. Διαλέξτε ένα καλό ξύδι, κόκκινου κρασιού, και μην περιοριστείτε στο απλό Top