Αν λατρεύεις τις σούπες, με αυτή θα ξεχάσεις τις υπόλοιπες – Γεμάτη γεύση και δροσιά

PLUS

Αν λατρεύεις τις σούπες, με αυτή θα ξεχάσεις τις υπόλοιπες – Γεμάτη γεύση και δροσιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η γκασπάτσο, με καταγωγή από την Ανδαλουσία είναι μια κρύα σούπα από φρέσκα λαχανικά. Ένα κλασικό πιάτο της ισπανικής κουζίνας, που προέρχεται από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας. Καταναλώνεται ευρέως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιριών, καθώς είναι απίστευτα δροσιστική. Υπάρχει μια σειρά θεωριών για την προέλευσή της. Λέγεται ότι την […]

14.08.2018 | 17:48

Η γκασπάτσο, με καταγωγή από την Ανδαλουσία είναι μια κρύα σούπα από φρέσκα λαχανικά. Ένα κλασικό πιάτο της ισπανικής κουζίνας, που προέρχεται από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας.

Καταναλώνεται ευρέως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιριών, καθώς είναι απίστευτα δροσιστική.

Υπάρχει μια σειρά θεωριών για την προέλευσή της. Λέγεται ότι την έφεραν στην Ισπανία και την Πορτογαλία οι Ρωμαίοι με τη μορφή σούπας ψωμιού με ελαιόλαδο, νερό και σκόρδο.Λίγο αργότερα έγινε μέρος της κουζίνας της Ανδαλουσίας, ιδιαίτερα της Κόρδοβας, της Σεβίλλης και της Γρανάδας.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η σούπα γκασπάτσο εξελίχθηκε όταν προστέθηκαν οι ντομάτες. Αυτή είναι και εκδοχή που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι η συνταγή του Έκτορα Μποτρίνι για μια απολαυστική σούπα γκασπάτσο.

1 αγγουράκι (σε φέτες)
4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (χοντροκομμένες)
½ πιπεριά οποιουδήποτε χρώματος
2 σκελίδες σκόρδου
1 κοτσάνι σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κρεμμύδι (κομμένο σε τέσσερα κομμάτια)
3 κ.σ. ξίδι (ή βαλσαμικό)
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

Ρίχνεις το αγγουράκι, τις ντομάτες, την πιπεριά, το σκόρδο, το σέλερι, το χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι σε ένα μίξερ, προσθέτοντας σιγά σιγά τα υλικά και χτυπώντας σταδιακά αν θέλεις.

Προσθέτεις το ξίδι, το αλάτι, πιπέρι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, ομοιογενές μείγμα.

Μεταφέρεις το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα και πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό.

Σκεπάζεις την πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Αν θέλεις, γαρνίρεις με κρουτόν ή λίγες φέτες αβοκάντο.

Δείτε ακόμη: 

Tο χρήσιμο tip για να μείνει ζεστή η σούπα, ακόμα και μετά… την κατανάλωση

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ασπρόπυργος: Πάσα στην αλληλεγγύη, τάπα στον ρατσισμό – 3on3 τουρνουά μπάσκετ 14.08.2018 | 17:48
Ξαναγράφοντας τον ρόλο του πατέρα – Ενδιαφέρουσα διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου 14.08.2018 | 17:48
Επιτόπια αυτοψία Χαρδαλιά: Ιλισσός και 14ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας 14.08.2018 | 17:48
Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι για την φυλάκιση και την κόρη τους: «Ήταν 22 μηνών, μας είχε ανάγκη» 14.08.2018 | 17:48
Από τη Μελβούρνη στην κορυφή της Ευρώπης – Ο Άγγελος Ποστέκογλου γράφει ιστορία με την Τότεναμ 14.08.2018 | 17:48
Φραντσέσκο Τζιόρτζι: «Η Αριάδνη θα είναι υπερήφανη για τον πατέρα της» – Εξομολόγηση για το QatarGate, τη φυλακή και τη νέα ζωή με την Εύα Καϊλή 14.08.2018 | 17:48
Δήμος Αθηναίων: Ημερίδα για την πρώτη πιστοποιημένη εφαρμογή του νέου Λογιστικού Πλαισίου Γενικής Κυβέρνησης 14.08.2018 | 17:48
Όταν το "εμείς" χάνεται στην καθημερινότητα – Πέντε συνήθειες που κρατούν ζωντανές τις σχέσεις 14.08.2018 | 17:48
Exit mobile version