Οι μπάμιες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Πιο συγκεκριμένα, ένα πιάτο μπάμιες δίνει πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, παραμένει ένα από τα πιο παρεξηγημένα πιάτα, ιδίως για τα παιδιά. Ο μοναδικός λόγος που ορισμένοι αντιπαθούν τις μπάμιες σαν φαγητό είναι η ιδιαίτερη υφή που αποκτούν […]
Οι μπάμιες αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Πιο συγκεκριμένα, ένα πιάτο μπάμιες δίνει πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε.
Ωστόσο, παραμένει ένα από τα πιο παρεξηγημένα πιάτα, ιδίως για τα παιδιά.
Ο μοναδικός λόγος που ορισμένοι αντιπαθούν τις μπάμιες σαν φαγητό είναι η ιδιαίτερη υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα. Αν σας ενοχλεί, απλά θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που τις μαγειρεύετε.
Για να μην «σαλιώνουν» οι μπάμιες λόγω της βλέννας που περιέχουν, η πιο αποτελεσματική λύση είναι να μην τις αφήσετε καθόλου να «καθίσουν». Μόλις τις πλύνετε πρέπει να τις βάλετε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που τις μαγειρεύετε φρέσκες, αλλά και αν τις βγάλετε από την κατάψυξη.
Απευθείας στην κατσαρόλα.
Επίσης οι μπάμιες δεν θα «σαλιώσουν» αν τις βάλετε στο ξύδι με νερό. Τέλος θυμηθείτε πως στην κατσαρόλα δεν πρέπει να τις ανακατεύετε με κουτάλα γιατί μπορεί να λιώσουν.
Δείτε ακόμη: